Ιστορικό παιχνίδι στη Γ’ Εθνική: Απόλλων και Πανιώνιος πρώτη φορά αντίπαλοι εκτός Super League

Ιστορικό παιχνίδι στη Γ’ Εθνική: Απόλλων και Πανιώνιος πρώτη φορά αντίπαλοι εκτός Super League

Η 11η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής περιλαμβάνει τον αγώνα του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Πανιώνιο και πέρα από το βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς οι γηπεδούχοι θέλουν την πρώτη τους φετινή νίκη και οι φιλοξενούμενοι να μείνουν στην κορυφή, ο αγώνας έχει και ιστορική αξία.

Οι δύο προσφυγικές ομάδες θα βρεθούν την ερχόμενη Κυριακή αντίπαλες για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε πρωτάθλημα εκτός της Α’ Εθνικής, από τότε που καθιερώθηκαν οι εθνικές κατηγορίες. Από το 1959 έπαιξαν 76 αγώνες μεταξύ τους, όλους για την πρώτη κατηγορία της Ελλάδας! Πριν από το 1959 βέβαια, Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος έπαιζαν κάθε χρόνο στο πρωτάθλημα της Αθήνας. Έχουν βρεθεί και δύο φορές αντίπαλοι στο Κύπελλο Ελλάδας, το 1952 και το 2003.

Η ακτινογραφία των δέκα αγωνιστικών της Γ’ Εθνικής

Δέκα αγωνιστικές συμπληρώθηκαν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όπου το ενδιαφέρον είναι μεγάλο σε όλους τους ομίλους.

Ήδη έχουν διεξαχθεί 360 αγώνες και έχουν επιτευχθεί 851 γκολ, με μέσο όρο 2,3 γκολ ανά αγώνα. Τα λίγα γκολ οφείλονται στην ανταγωνιστικότητα, καθώς μόλις 16 παιχνίδια έχουν λήξει με διαφορά τεσσάρων ή πέντε γκολ για μια ομάδα, ενώ είναι πολλές και οι ισοπαλίες, ακριβώς ένας στους τέσσερις αγώνες.

Τρεις ομάδες είναι ακόμα αήττητες, η Καβάλα στον 1ο όμιλο και ο Εθνικός Πειραιά με τον Αλμυρό Γαζίου στον 4ο. Αντίθετα έξι ομάδες, Απόλλων Σμύρνης, Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας, Ατρόμητος Πειραιά, Μεσολόγγι, Εράνη Φιλιατρών και Μαγνησιακός δεν έχουν νίκη. Ο τελευταίος, εξάλλου, αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

Η Καβάλα έχει την καλύτερη επίθεση με 29 γκολ, αν και στα δύο τελευταία παιχνίδια της πέτυχε μόλις ένα. Είναι και η μοναδική ομάδα, που έχει κερδίσει ήδη τα εννέα στα δέκα παιχνίδια και έχει πάρει μια διαφορά πέντε βαθμών από το Νέστο Χρυσούπολης στον 1ο όμιλο. Τώρα οι «Αργοναύτες» υποδέχονται τη Δόξα Δράμας, σε ένα ντέρμπι από τα παλιά, έστω και αν οι «Μαυραετοί» δεν είναι τόσο δυνατοί φέτος.

Στον 2ο όμιλο τρεις ομάδες της Πιερίας και η Νέα Αρτάκη βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Τώρα προηγείται ο ΓΑΣ Σβορώνου, ενώ πριν από δύο αγωνιστικές ήταν μπροστά ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου. Οι πέντε πρώτες ομάδες βρίσκονται σε απόσταση τεσσάρων βαθμών. Η Νέα Αρτάκη έχει την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία, έχοντας δεχτεί μόλις τρία γκολ, δύο από αυτά από τις δύο ομάδες της Κέρκυρας. Μάλιστα στην 11η αγωνιστική οι τέσσερις πρώτες ομάδες παίζουν μεταξύ τους: Σβορώνος – Νέα Αρτάκη και Εθνικός Νέου Κεραμιδίου – Πιερικός!

Εντυπωσιακές εναλλαγές έχει και ο 3ος όμιλος, όπου είναι στην κορυφή ο Κυανούς Αστέρας Βάρης, μια θέση στην οποία βρέθηκαν πρόσφατα η Ρόδος και η Κόρινθος. Άλλες πέντε ομάδες είναι σε απόσταση το πολύ έξι βαθμών από την κορυφή. Η 11η αγωνιστική έχει μάλιστα ντέρμπι: Κυανούς Αστέρας Βάρης – Ρόδος. Πίσω έχουν μείνει η Εράνη Φιλιατρών και το Μεσολόγγι, που έχει δεχτεί 25 γκολ, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα.

Ο 4ος όμιλος δείχνει προς το παρόν να εξελίσσεται σε μονομαχία του Πανιωνίου με τον Εθνικό Πειραιά, αλλά ήδη έχουν απώλειες, καθώς πολλές ομάδες είναι δυνατές. Ο Απόλλων Σμύρνης δεν έχει ακόμα νίκη, αλλά μετράει οκτώ ισοπαλίες, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στην κατηγορία!

Πηγή: epo.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter