Ιστορικών διαστάσεων χιονοθύελλα σαρώνει την πολιτεία της Νέας Υόρκης

Ιστορικών διαστάσεων χιονοθύελλα σαρώνει την πολιτεία της Νέας Υόρκης

Σφοδρή χιονόπτωση, η οποία σύμφωνα με τους μετεωρτολόγους έχει μετατραπεί σε χιονοκαταιγίδα, πλήττει τη δυτική πολιτεία της Νέας Υόρκης.

«Η χιονόπτωση θα προκαλέσει σχεδόν μηδενική ορατότητα, δύσκολες έως αδύνατες μετακινήσεις, ζημιές στις υποδομές και θα παραλύσει τις κοινότητες που έχουν πληγεί περισσότερο», σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

«Ο πολύ ψυχρός αέρας θα συνοδεύει το φαινόμενο, με θερμοκρασίες 20 βαθμούς κάτω από το κανονικό επίπεδο που προβλέπονται μέχρι το Σαββατοκύριακο». «Η ιστορική χιονόπτωση που θα ξεπεράσει τα 2 μέτρα είναι πιθανή γύρω από το Μπάφαλο», πρόσθεσε η Μετεωρολιγική Υπηρεσία, όπως αναφέρει το CNN.

Περίπου 6 εκατ. άνθρωποι σε 6 πολιτείες των Μεγάλων Λιμνών, από το Ουισκόνσιν μέχρι τη Νέα Υόρκη, βρίσκονται υπό προειδοποίηση για χιόνι την Παρασκευή, δήλωσε από την πλευρά της η μετεωρολόγος Χάλει Μπρινκ στο CNN. Το χιόνι που παράγεται από το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή.

Καλώντας τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί το Σαββατοκύριακο, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ περιέγραψε την χιονοκαταιγίδα ως ένα «μεγάλο» φαινόμενο χιονόπτωσης που θα μπορούσε να είναι εξίσου απειλητικό όπως η χιονοθύελλα του Νοεμβρίου 2014 που στοίχισε τη ζωή σε 20 ανθρώπους στο Μπάφαλο.

«Αυτό το επίπεδο χιονιού που πέφτει με αυτή την ένταση είναι αυτό που δημιουργεί την επικινδυνότητα, την έλλειψη δυνατότητας ορατότητας στους δρόμους», δήλωσε την Πέμπτη, ενώ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 11 κομητείες.

Πηγή: The Associated Press, NBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter