Ιστορικός ο χθεσινός αγώνας της Λίβερπουλ με τη Ρόμα (Photos)

Ιστορικός ο χθεσινός αγώνας της Λίβερπουλ με τη Ρόμα (Photos)

Ξεχωριστή θέση στην Ιστορία του Champions League, κατέχει πλέον, ο πρώτος ημιτελικός της κορυφαίας διοργάνωσης, που διεξήχθη εχθές στο Ανφιλντ και βρήκε θριαμβεύτρια την Λίβερπουλ με 5-2 επί της Ρόμα. Πρόκειται για έναν αγώνα, που στάθηκε αφορμή για πληθώρα ρεκόρ, τα οποία δύσκολα θα καταρριφθούν στο άμεσο μέλλον.

Αρχικά, έπρεπε να περάσουν 23 χρόνια για να σημειωθούν επτά γκολ σε ημιτελικό, καθώς στο …μακρυνό 1995, ο Αγιαξ πέρασε εμφατικά με το ίδιο σκορ από το Μόναχο, συντρίβοντας την Μπάγερν.

Παράλληλα, με το εμφατικό 5-2, η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, πέτυχε την έβδομη νίκη της στο Champions League, που σε συνδυασμό με τις τέσσερις ισοπαλίες, καθιστούν τους Αγγλους, την μοναδική αήττητη ομάδα στην εφετινή διοργάνωση.

Ο Εντιν Τζέκο, έγινε ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία της Ρόμα, που έχει σκοράρει σε τέσσερις διαδοχικές αναμετρήσεις του Champions League.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έγινε ο πρώτος Αφρικανός ποδοσφαιριστής που σημειώνει δέκα γκολ μέσα σε μία χρονιά στην διοργάνωση. Επίσης, στην Ιστορία της Λίβερπουλ, μόνον ο θρυλικός Ιαν Ρας, έχει πετύχει περισσότερα γκολ (47) σε μία χρονιά (1983-1984) σε όλες τις διοργανώσεις από τον Αιγύπτιο άσο (43). Με τον Σαλάχ, να έχει αρκετούς αγώνες στην διάθεση του για να φθάσει ή και να ξεπεράσει τον Ουαλό επιθετικό.

Μόνον ο Κριστιάνο Ρονάλντο (15 γκολ και τρεις ασίστ), έχει …μεγαλύτερη συμμετοχή σε τέρματα της ομάδας του από τον Φιρμίνο (10 γκολ και έξι ασίστ), με τον Βραζιλιάνο άσο της Λίβερπουλ να σημειώνει την μεγαλύτερη συχνότητα σκοραρίσματος στην Ιστορία του Champions League, καθώς έχει σημειώσει 10 γκολ σε 11 αναμετρήσεις.

Τέλος, οι «κόκκινοι» του Κλοπ, έχουν σημειώσει στο εφετινό Champions League 38 τέρματα, συγκομιδή που είναι η παραγωγικότερη απ΄ όλες τις συμμετέχουσες στην κορυφαία διοργάνωση.








Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter