Ιστορικός περίπατος «στην Αθήνα των κοινωνικών αγώνων» (vid)

Ιστορικός περίπατος «στην Αθήνα των κοινωνικών αγώνων» (vid)

Φωτό δημοσίευσης: Χρήστος Αβραμίδης

Σε μια πρωτότυπη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δράση προχώρησε η «Ανατρεπτική Συμμαχία στην Αθήνα», μέσα από έναν ιστορικό περίπατο στο κέντρο της πόλης. Η συλλογικότητα που συμμετέχει στις εκλογές με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Παπαδάκη, διοργάνωσε έναν περίπατο, όπου με την επιμέλεια τεσσάρων «ιστορικών του κινήματος» παρείχε στους εκατοντάδες συμμετέχοντες σημαντικές πληροφορίες για μέρη της Αθήνας όπου οι κάτοικοι της πόλης περνούν καθημερινά, αλλά μέσα στην καθημερινή ροή, μπορεί να μην δίνουν σημασία.

Από το σημείο που δολοφονήθηκαν οι Κουμής & Κανελλοπούλου στην επέτειο του Πολυτεχνείου, μέχρι τα χνάρια των ΕΑΜιτών που ακύρωσαν την επιστράτευση των Γερμανών ναζί, η «Ανατρεπτική Συμμαχία στην Αθήνα» ξενάγησε τους παρευρισκόμενους σε μία άλλη Αθήνα, των αγώνων και των ηρώων του λαϊκού κινήματος.

Η περιήγηση κατέληξε στην πλατεία Εξαρχείων, όπου οι συμμετέχοντες μίλησαν για την ιστορία της περιοχής, τα κινήματα, την αντι-κουλτούρα και φυσικά για τις σύγχρονες μάχες, σαν αυτή για την «απελευθέρωση της πλατείας», όπως την χαρακτήρισε ο Κώστας Παπαδάκης.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο σε επιμέλεια του Jacobin, εδώ:

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter