Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων ακόμη και στο Αιγαίο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων ακόμη και στο Αιγαίο

Ισχυρές βροχές καταγράφηκαν έως τις πρωινές ώρες σήμερα από το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στο Φουρφουρά Ρεθύμνου (73 χιλιοστά), στη Μεγίστη Λαύρα (46), στη Γλώσσα Σκοπέλου (38) και στη Λήμνο και Χίο (36 χιλιοστά και στις δύο).

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες όμως στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο θα είναι ασθενείς. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νησιωτικές αλλά και παράκτιες περιοχές των κεντρικών και νοτίων ηπειρωτικών. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, περιοχές για τις οποίες υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Στην Αττική αναμένονται βροχοπτώσεις και ενδεχομένως καταιγίδες κατά κύριο λόγο έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Τα φαινόμενα έως το πρωί θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι έως το πρωί θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στα ανατολικά και νότια έως 6 μποφόρ. Στο Σαρωνικό και Νότιο Ευβοϊκό θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Στη συνέχεια οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σταδιακά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχοπτώσεις κατά κύριο λόγο έως το πρωί και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter