Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας (video) – H πρόγνωση της ΕΜΥ

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας (video) – H πρόγνωση της ΕΜΥ

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε σε περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, καταστρέφοντας μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες.

Στο νομό Τρικάλων, η χαλαζόπτωση έπληξε χωριά που βρίσκονται στα ριζά του Κόζιακα, ενώ στο νομό Καρδίτσας, περιοχές των δήμων Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος.

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, σύμφωνα με όσα επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ενημέρωσε τον ΕΛΓΑ προκειμένου από την ερχόμενη Δευτέρα να ξεκινήσει η αναγγελία των ζημιών στους δήμους.

Οι οδηγοί που κινούνταν στο δρόμο Πύλης μέχρι Παλαιομονάστηρο, λίγο έλειψε να βάλουν αντιολισθητικές αλυσίδες αφού είχε δημιουργηθεί ένα παχύ στρώμα από χαλάζι!

Το χαλάζι είχε μέγεθος φουντουκιού και πάνω και προκάλεσε ζημιές κυρίως στα οπωροκηπευτικά και στα οπωροφόρα δέντρα της περιοχής.

Παρόμοια καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ η κακοκαιρία θα πλήξει τις εξής περιοχές:

Το Σάββατο (05-05-2018) τις απογευματινές ώρες η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Μακεδονία και πιθανόν η Θεσσαλία (κυρίως δυτική και βόρεια) και τις βραδινές ώρες η Κεντρική Μακεδονία.

Την Κυριακή (06-05-2018) κατά διαστήματα η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και πιθανόν το πρωί οι Σποράδες. Από τις μεσημβρινές ώρες η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Θεσσαλία και πιθανόν η Εύβοια, η Ανατολική Στερεά, η Βόρεια Πελοπόννησος και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τη Δευτέρα (07-05-2018) κατά διαστήματα μέχρι το μεσημέρι η Εύβοια και μέχρι το απόγευμα το Ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και η Ανατολική Στερεά. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες πιθανόν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Την Τρίτη (08-05-18) και την Τετάρτη (09-05-18) πιθανόν τις μεσημβρινές και τις απογευματινές μόνο ώρες οι περισσότερες ηπειρώτικες περιοχές.

Πηγή: Trikalaola.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter