Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη (Photos & Video)

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη (Photos & Video)

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:59 στην δυτική Τουρκία σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο αναστατώνοντας τους κατοίκους.

Το γεωδυναμικό Ινστιτούτο δίνει ότι ο σεισμός ήταν 5,2 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο ανατολικά- νοτιοανατολικά της Ορεστιάδας ενώ το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο αλλάζει συνεχώς τις εκτιμήσεις δίνοντας το σεισμό 5,7 και 5,8 Ρίχτερ.

Ο σεισμός σημειώθηκε 66 χλμ δυτικά της Κωνσταντινούπολης με εστιακό βάθος 7 χλμ.

Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστικό βίντεο από το σεισμό στην Κωνσταντινούπολη – Κουνιέται πολυόροφο κτίριο

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες ο σεισμός είχε διάρκεια τουλάχιστον 15 δευτερολέπτων. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters πως αισθάνθηκαν τα κτίρια να κουνιούνται στην πόλη στη διάρκεια του σεισμού.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. 

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter πως δεν υπάρχουν μέχρι τώρα πληροφορίες για ζημιές ούτε για τραυματίες Ωστόσο, ορισμένα βίντεο και φωτογραφίες που έρχονται στην δημοσιότητα δείχνουν να υπάρχουν κάποιες μικρές υλικές ζημιές.

Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται κοντά σε ένα σημαντικό ρήγμα και ειδικοί προειδοποιούν εδώ και χρόνια για τον «Big One», τον μεγάλο σεισμό που θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες ζημιές σ’ αυτή τη μεγαλούπολη των 16 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το 1999 σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών έπληξε την πόλη Ιζμίτ, 90 χλμ. νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι.

https://twitter.com/metesohtaoglu/status/1177185986922590208

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter