Μεξικό: Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ – Τουλάχιστον δύο νεκροί

Μεξικό: Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ – Τουλάχιστον δύο νεκροί

Σεισμική δόνηση 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18:29 ώρα Ελλάδας στο Μεξικό. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό, ενώ ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι. 

Αρχικά το μέγεθος του σεισμού είχε προσδιοριστεί σε 7,1 Ρίχτερ, ωστόσο, λίγο αργότερα αναθεωρήθηκε σε 7,4, σύμφωνα με το USGS. Το επίκεντρο της δόνησης 25 χλμ βορειοανατολικά της πόλης Santa María Xadani και 136 χλμ νοτιοανατολικά της Oaxaca de Juárez, στα νότια της χώρας. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 26,3 χλμ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον σεισμό που έγινε αισθητός στο κεντρικό και νότιο Μεξικό, αλλά και στη γειτονική Γουατεμάλα.

Λήξη συναγερμού για τσουνάμι

Προειδοποίηση για τσουνάμι στην Κεντρική Αμερική μετά τον ισχυρό σεισμό στο Μεξικό εξέδωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS), λίγη ώρα μετά το «χτύπημα» του Εγκέλαδου. Ωστόσο, το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) η Αμερικανική Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση ήρε την προειδοποίηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.


«Όλοι βγήκαν στους δρόμους»

Κτίρια σείστηκαν στην κεντρική Πόλη του Μεξικού από σεισμό με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν από τα σπίτια τους τρέχοντας στους δρόμους, αφού οι συναγερμοί της πόλης ειδοποίησαν τους κατοίκους λίγα λεπτά πριν από τη σεισμική δόνηση.

Ο Αλμπέρτο Ιμπάνες, ένας φωτογράφος στην πόλη Οαχάκα, δήλωσε στο Reuters ότι ο σεισμός δημιούργησε ρωγμές σε έναν εσωτερικό τοίχο στο διαμέρισμά του και έριξε βιβλία και βάζα από τα ράφια. «Όλοι βγήκαν στους δρόμους, ήταν πραγματικά ισχυρός»

«Ξύπνησαν» μνήμες από το 1985

Το Μεξικό είναι μια από τις πιο σεισμογενείς χώρες στον κόσμο.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 1985, ένας σεισμός μεγέθους 8,1 έπληξε την πρωτεύουσα του Μεξικού, σκοτώνοντας περισσότερους από 10.000 ανθρώπους και καταστρέφοντας εκατοντάδες κτίρια. Ο σεισμός αυτός, του οποίου το επίκεντρο βρισκόταν στις ακτές του Ειρηνικού, θεωρείται ένας από τους πιο καταστροφικούς στην ιστορία της χώρας.

Εικόνες από το Μεξικό

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter