Ιταλία: 14 οι διασωθέντες – 15 οι αγνοούμενοι από τη χιονοστιβάδα (Video)

Ιταλία: 14 οι διασωθέντες – 15 οι αγνοούμενοι από τη χιονοστιβάδα (Video)

Τέσσερις ακόμη άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια του ξενοδοχείου Rigopiano στην κεντρική Ιταλία, το οποίο καταπλακώθηκε την Τετάρτη από χιονοστιβάδα, ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική πυροσβεστική, ανεβάζοντας τον αριθμό των διασωθέντων σε 14.

Δύο άνδρες και δύο γυναίκες ανασύρθηκαν από τα ερείπια του ξενοδοχείου, μετά τις ολονύκτιες προσπάθειες των πυροσβεστών, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να εργάζονται πολύ αργά καθώς υπάρχει φόβος να καταρρεύσουν κρυμμένοι θύλακες αέρα στο εσωτερικό του.

Χθες Παρασκευή διασώθηκαν τέσσερα παιδιά και μία γυναίκα. Όμως δύο από τους δέκα επιζώντες που εντοπίστηκαν εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι. Οι διασώστες μπορούν να τους δουν χάρει σε ένα τηλεσκοπικό γεωτρύπανο.

Ο Λούκα Κάρι εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε στο Reuters ότι από τα ερείπια ανασύρθηκαν τη νύχτα τα πτώματα δύο γυναικών, ανεβάζοντας τον επιβεβαιωμένο αριθμό των νεκρών σε 4. Περίπου 15 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Η χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το τετραώροφο ξενοδοχείο την Τετάρτη το βράδυ, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς και διασπείροντας τα ερείπια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων στην κοιλάδα του πάρκου Γκραν Σάσο. Περίπου 30 άνθρωποι βρίσκονταν στο ξενοδοχείο την ώρα του δυστυχήματος.

Τα ιταλικά μέσα μετέδωσαν νωρίς σήμερα ότι τα σωστικά συνεργεία έχουν ακούσει και άλλες φωνές στα ερείπια, όμως είναι δύσκολο να καθοριστεί από πού προέρχονται. Την πληροφορία αυτή δεν έχουν επιβεβαιώσει οι διασώστες. Ο Κάρι πάντως τόνισε ότι τα συνεργεία θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρις ότου εντοπιστούν όλοι οι αγνοούμενοι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter