Ο ιταλός υπουργός Παιδείας Τζουζέπε Βαλντιτάρα δήλωσε σήμερα πως η χώρα του θα ζητήσει να απαγορευθεί σε όλη την ΕΕ η χρήση κινητών τηλεφώνων από τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία στοιχειώδους εκπαίδευσης.
«Στις 12 Μαΐου θα επισημοποιήσω το αίτημα για να υπάρξει σύσταση για την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία στις χώρες της ΕΕ μέχρι τουλάχιστον την ηλικία των 14 ετών», δήλωσε ο Βαλντιτάρα στο ραδιοσταθμό RAI Radio 1.
«Η Επιτροπή θα αποφαίσει αν θα υιοθετήσει ή όχι την πρόταση, τα κράτη θα την συζητήσουν και οι υπουργοί Παιδείας των χωρών της ΕΕ μπορεί να την εγκρίνουν. Η πολωνική προεδρία έχει ήδη υποστηρίξει την πρωτοβουλία και η Σουηδία έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή της να την στηρίξει. Στη συνέχεια μπορεί να προκύψει το ζήτημα της επέκτασης της απαγόρευσης στα λύκεια. Είναι μια ανοιχτή συζήτηση», πρόσθεσε ο ιταλός υπουργός Παιδείας.
Διαβάστε επίσης
Ο «αυτόνομος» με τη φουστανέλα
Σολίστας πουλάει το πιάνο του για να ανταπεξέλθει στα έξοδα νοσηλείας της μητέρας του
Βασίλης Καλογήρου: Νέα ανάρτηση της μητέρας του για «άδικες πράξεις και παραλείψεις»
Με συνταγή Σημίτη οι εξοπλισμοί στο επιτελικό Μαξίμου
Καιρός: Αφρικανική σκόνη και ζέστη – Έως και 30 βαθμούς η θερμοκρασία
Κώστας Γενηδούνιας στο Documento: Δέχτηκα συστάσεις να μη μιλήσω με τον Βαξεβάνη