Ιταλία: Άκαρπη η 4η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας

Ιταλία: Άκαρπη η 4η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας
Ballots are counted in the Italian parliament in Rome, Thursday, Jan. 27, 2022. The first rounds of voting in Italy's Parliament for the country's next president yielded an avalanche of blank ballots, as lawmakers and special regional electors failed to deliver a winner amid a political stalemate. (Remo Casilli/Pool photo via AP)

‘Ακαρπη ήταν και η τέταρτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας στην Ιταλία. Οι αποχές έφτασαν τις 441 και οι λευκές ψήφοι τις 261. Ήταν η επιλογή που είχαν ανακοινώσει, αντίστοιχα, η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερή συμμαχία.

Παράλληλα, ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα έλαβε 166 ψήφους, ο δικαστικός Νίνο Ντι Ματέο 56, ο κεντροαριστερός κοινωνιολόγος Λουίτζι Μανκόνι 8, η υπουργός Δικαιοσύνης Μάρτα Καρτάμπια 6 και ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι 5.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται αδιάκοπα οι προσπάθειες επίτευξης συμβιβασμού, από μέρους των πολιτικών δυνάμεων. Αργότερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση των αρχηγών των μεγαλύτερων πολιτικών δυνάμεων της χώρας, αλλά και σύσκεψη των κομμάτων της κεντροδεξιάς.

Θα πρέπει να αποφασιστεί, επίσης, αν αύριο θα πραγματοποιηθούν δυο ψηφοφορίες, και όχι μία, όπως συνέβη μέχρι σήμερα. Από την τέταρτη, σημερινή ψηφοφορία, πάντως, για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας αρκεί η απλή πλειοψηφία, του 50% συν μια ψήφο των συμμετεχόντων στη διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter