Ιταλία: Απέλασαν Τυνήσιο που σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα

Ιταλία: Απέλασαν Τυνήσιο που σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα

Η Ιταλία προχώρησε σήμερα σε απέλαση ενός Τυνήσιου που σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στην επικράτειά τηςσύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Ρώμης.

«Στα μέσα Νοεμβρίου είχε λάβει οδηγίες για να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ιταλία, παρόμοιες με εκείνες που έλαβαν χώρα στην Γαλλία και στο Βέλγιο, σε αντίποινα για τις ιταλικές επιχειρήσεις στην Λιβύη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών. Προς το παρόν πάντως δεν προκύπτει πως ο απελαθείς είχε επαφές με τον Ανις Αμρι, τον τρομοκράτη που πραγματοποίησε την επίθεση στο Βερολίνο και φονεύθηκε από δυο Ιταλούς αστυνομικούς κοντά στο Μιλάνο στις 23 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, η ιταλική αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση κινητών τηλεφώνων, στην πόλη Απρίλια, η οποία απέχει περίπου πενήντα χιλιόμετρα από την ιταλική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τον Τύπο, φέρονται να ανήκουν σε άτομα που άμεσα και έμμεσα ήταν σε επαφή με τον Αμρι. Οι εισαγγελείς της Ρώμης έχουν τη βάσιμη υποψία ότι ο τρομοκράτης ήθελε να προσπαθήσει να φτάσει μέχρι την πόλη Λατίνα, εβδομήντα χιλιόμετρα νότια της Ρώμης, για να φιλοξενηθεί από άτομα που είχε γνωρίσει κατά την κράτησή του στις ιταλικές φυλακές, από το 2011 μέχρι το 2015.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter