Ιταλία: Απεργία πείνας ξεκίνησαν μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο πλοίο Diciotti

Ιταλία: Απεργία πείνας ξεκίνησαν μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο πλοίο Diciotti

Απεργία πείνας ξεκίνησαν ορισμένοι από τους 150 μετανάστες στους οποίους δεν επιτρέπεται να αποβιβαστούν στη Σικελία από πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής, όπως ανακοίνωσε σήμερα Ιταλός γερουσιαστής της αντιπολίτευσης.

“Μόλις άκουσα από τις λιμενικές αρχές ότι υπάρχει ένταση πάνω στο πλοίο #Diciotti και ότι μετανάστες άρχισαν απεργία πείνας”, αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο Νταβίντε Φαραόνε του Δημοκρατικού Κόμματος.

“Ως αποτέλεσμα οι επισκέψεις για να εκφραστεί αλληλεγγύη και να επαληθευτούν οι συνθήκες που επικρατούν στο πλοίο έχουν ανασταλεί για λόγους ασφαλείας”, προσθέτει.

Συνολικά 190 μετανάστες διεσώθησαν πριν από περισσότερο από μια εβδομάδα από το πλοίο Diciotti. Από αυτούς 13 που χρειαζόντουσαν ιατρική βοήθεια μεταφέρθηκαν στην ακτή, ενώ το πλοίο με τους υπόλοιπους 177 κατέπλευσε στο λιμάνι της Κατάνια, στη Σικελία.

Υπό τις πιέσεις ανθρωπιστικών οργανώσεων, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι επέτρεψε σε 27 παιδιά να αποβιβαστούν από το πλοίο αυτό την Τετάρτη.

Ωστόσο ο Σαλβίνι σημείωσε ότι οι υπόλοιποι μετανάστες θα παραμείνουν πάνω στο πλοίο έως ότου δεχθούν να τους πάρουν άλλες χώρες της ΕΕ.

Η λύση για την κατάσταση στο Diciotti “είναι να έρθει στο αεροδρόμιο της Κατάνια ένα ωραίο αεροπλάνο από μια από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες” για να πάρει τους μετανάστες, δήλωσε ο Σαλβίνι στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Σήμερα προγραμματίζεται να γίνει σύνοδος στις Βρυξέλλες με μετέχοντες από 12 κράτη μέλη, με στόχο να βρεθεί μια μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα της διάσωσης των μεταναστών.

Εκπρόσωπος της ΕΕ αρνήθηκε χθες να κατονομάσει τις χώρες που μετέχουν στη σύνοδο αυτή, αλλά σημείωσε ότι αυτή είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε “ενδιαφέρεται για μια ευρωπαϊκή λύση”.

Ο Λουίτζι ντι Μάιο, που είναι επίσης αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, δήλωσε χθες ότι “αν δεν προκύψει τίποτε” από τη σύνοδο αυτή στις Βρυξέλλες, η Ιταλία μπορεί να μπλοκάρει τις συνδρομές της στον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter