Ιταλία: Διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών σε Ρώμη και Μιλάνο με 11.555 κρούσματα

Ιταλία: Διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών σε Ρώμη και Μιλάνο με 11.555 κρούσματα

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία τα περιστατικά κορονοϊού είναι 11.555 και 49 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ο υψηλότερος από τις 6 του περασμένου Μαΐου μέχρι σήμερα. Οι νεκροί, όμως, την ίδια ημέρα ήταν 258.

Συνολικά, σήμερα πραγματοποιήθηκαν 574.812 διαγνωστικά τεστ, το 2% των οποίων προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 512 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 4.250.

Το απόγευμα, δε, στην Ρώμη πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση αντιεμβολιαστών σε μικρή απόσταση από το Κολοσσαίο. Επελέγη η καθιστική διαμαρτυρία, όπως ορίζει, πλέον, ο σχετικός νόμος, με την συμμετοχή τεσσάρων χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι δεν φόρεσαν προστατευτική μάσκα. Οι συμμετέχοντες, επανέλαβαν ότι αρνούνται να συμμορφωθούν με την υποχρεωτική χρήση του πράσινου πάσου εμβολιασμένου, για να έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους.

Παράλληλα, στο Μιλάνο υπήρξε ένταση με την αστυνομία όταν μέρος των αντιεμβολιαστών που συμμετείχαν σε κινητοποίηση προσπάθησε να μπει στην κεντρική πλατεία του Ντουόμο. Εξακριβώθηκαν τα στοιχεία, εξήντα περίπου ατόμων. Δεκάδες αντιεμβολιαστές, παρέμειναν στους δρόμους κοντά στο Ντουόμο, και άρχισαν να προσεύχονται, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των αστυνομικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter