Ιταλία: Διασώθηκαν 55 μετανάστες έπειτα από περιπέτεια τριών ημερών στη θάλασσα

Ιταλία: Διασώθηκαν 55 μετανάστες έπειτα από περιπέτεια τριών ημερών στη θάλασσα

Η ιταλική αστυνομία και η ακτοφυλακή διέσωσαν σήμερα 55 μετανάστες, ανάμεσά τους τέσσερα βρέφη, που ήταν επί τρεις ημέρες στη θάλασσα, και εντοπίστηκαν από πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Proactiva Open Arms, νοτιοδυτικά του νησιού Λαμπεντούζα.

“Ένα ξύλινο σκάφος εντοπίστηκε, είχε αναχωρήσει από τη Λιβύη με 40 ανθρώπους να επιβαίνουν σε αυτό, ανάμεσά τους τέσσερα βρέφη και τρείς έγκυες γυναίκες”, ανακοίνωσε η μκο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτώντας δύο φωτογραφίες που έδειχναν κουρασμένους μετανάστες σε μια μπλε ψαρόβαρκα.

Σύμφωνα με τη μκο, οι μετανάστες ήταν επί τρεις ημέρες στη θάλασσα και είχαν σοβαρή αφυδάτωση. “Τους προσφέρουμε φροντίδα και προειδοποιήσαμε τις αρμόδιες αρχές για να αναλάβουν αυτές στη συνέχεια” (τη φροντίδα τους).

Οι μετανάστες ήταν στην πραγματικότητα 55 πάνω στη βάρκα, μετέδωσαν αργότερα τα ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σκάφος ιταλικής ακτοφυλακής που αναχώρησε από τη Λαμπεντούζα, τους μετέφερε για να τους οδηγήσει στη Σικελία.

Έντεκα από αυτούς, των οποίων η κατάσταση της υγείας απαιτούσε την άμεση αποβίβασή τους, μεταφέρθηκαν με σκάφος της ακτοφυλακής στη Λαμπεντούζα.

Οι θαλάσσιες διελεύσεις από τη Λιβύη και την Τυνησία είναι σε ελεύθερη πτώση μετά την κορύφωσή τους την περίοδο 2014-2017, αλλά δεν έχουν σταματήσει παρά την πολιτική των “κλειστών λιμανιών” του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, περισσότεροι από χίλιοι μετανάστες αποβιβάστηκαν στην Ιταλία τον Ιούνιο, σχεδόν όλοι έφθασαν με σαπιοκάραβα στις ακτές ή διασώθηκαν στα όρια των χωρικών υδάτων.

Παράλληλα, οι τόνοι ανέβηκαν σήμερα μεταξύ της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, μετά τη σύλληψη της Γερμανίδας Καρόλα Ρακέτε, της νεαρής καπετάνισσας του πλοίου Sea-Watch, η οποία αψήφησε τις ιταλικές αρχές και παραβίασε τον αποκλεισμό για να δέσει το πλοίο στο λιμάνι της Λαμπεντούζα την προχθεσινή νύχτα και να αποβιβαστούν 40 μετανάστες καθώς δεν υπήρχε άλλη λύση δύο και πλέον εβδομάδες μετά τη διάσωσή τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter