Ιταλία: Δικαστήριο «λύνει προσωρινά χειρόφρενο» στην Uber

Δεκτή έκανε το δικαστήριο της Ρώμης την προσφυγή της πολυεθνικής εταιρείας Uber κι έτσι προσωρινά θα μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί η διαδικτυακή εφαρμογή της για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό.

Την περασμένη εβδομάδα, το ίδιο δικαστήριο είχε αποφασίσει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έπρεπε να σταματήσει να δραστηριοποιείται, στη Ρώμη και το Μιλάνο, μέσω της εφαρμογής της, διότι επρόκειτο - ουσιαστικά - για αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των οδηγών ταξί.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί από το δικαστήριο της ιταλικής πρωτεύουσας, με νέα σειρά δικάσιμων, η πρώτη από τις οποίες θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου. 

Η ιταλική κυβέρνηση έχει δηλώσει διατεθειμένη να συνεχίσει την προσπάθεια διαμεσολάβησης ανάμεσα στους οδηγούς ταξί, τους εκπροσώπους της εταιρείας και τους οδηγούς με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, ώστε να μπορέσει να συμφωνηθεί ρύθμιση του νομικού πλαισίου αναφοράς. Κύριο ζητούμενο είναι η ρύθμιση αυτή να λάβει υπόψη, τόσο τις τεχνολογικές αλλαγές που έχουν επέλθει και τον ελεύθερο ανταγωνισμό, όσο και την ανάγκη καταβολής των οφειλόμενων φόρων από εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.