Ιταλία: Διχάζει η παρουσία του Ζελένσκι στο φεστιβάλ τραγουδιού στο Σαν Ρέμο

Ιταλία: Διχάζει η παρουσία του Ζελένσκι στο φεστιβάλ τραγουδιού στο Σαν Ρέμο

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στον πολιτικό κόσμο της Ιταλίας και όχι μόνο το μήνυμα που πρόκειτια να απευθύνει μέσω βίντεο ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Σαν Ρέμο και το οποίο θα μεταδοθεί από την δημόσια τηλεόραση Rai.

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την θέλησή μας να στηρίξουμε την Ουκρανία, αλλά υπάρχουν ευκαιρίες που προσφέρονται για δραματικά μηνύματα σαν και αυτό του πολέμου και άλλες που νομίζω ότι είναι κατάλληλες», πρόσθεσε ο γραμματέας του κεντρώου κόμματος Azione (Δράση), Κάρλο Καλέντα.

O αρχηγός των Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, είπε ότι «χάρηκε όταν ο Ζελένσκι κλήθηκε να παρέμβει, μέσω σύνδεσης, στην ολομέλεια της ιταλικής βουλής», αλλά τώρα θεωρεί δεν θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να πάρει μέρος σε ένα τόσο «ελαφρύ μουσικό ραντεβού», όπως είναι το Σαν Ρέμο.

«Ο Ζελένσκι στο Σανρέμο; Όχι. Πρόκειται για πόλεμο, ο κόσμος πεθαίνει», έγραψε στο διαδίκτυο ο Τζιάνι Κούπερλο, από τα κύρια στελέχη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το φεστιβάλ του Σανρέμο αποτελεί καλλιτεχνικό γεγονός που κάθε χρόνο, στην Ιταλία σπάει ρεκόρ τηλεθέασης και συγκεντρώνει το γενικότερο ενδιαφέρον πολιτών, σχολιαστών και εκπροσώπων του χώρου του θεάματος.

Προς το παρόν, η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai δεν έχει ακυρώσει τη σύνδεση με τον ουκρανό πρόεδρο. Ωστόσο, το απόγευμα της Δευτέρα το διοικητικό συμβούλιο της Ιταλικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης ζήτησε από τον υπεύθυνο του τομέα Ψυχαγωγίας της εταιρίας, Στέφανο Κολέτα, λεπτομέρειες σχετικά με το τι αναμένεται να πει, στο μήνυμά του, ο Ζελένσκι.

Πηγή: ANSA, Euronews

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter