Ιταλία: Δύο ανήλικοι κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία άστεγου στη Νάπολη

Ιταλία: Δύο ανήλικοι κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία άστεγου στη Νάπολη

Σοκ επικρατεί στην κοινή γνώμη της Ιταλίας, καθώς υπό κράτηση βρίσκονται δύο 16χρονοι στη Νάπολη κατηγορούμενοι για τη δολοφονία ενός 43χρονου αστέγου, που βρέθηκε νεκρός πριν από δύο ημέρες.

Ο 43χρονος Φρέντεριχ, με καταγωγή από την Γκάνα, ξυλοκοπήθηκε άγρια ​​στο Πομιλιάνο ντ’ Άρκο, μια περιοχή στην επαρχία της Νάπολης, όπου κοιμόταν σε ένα παγκάκι και ζητούσε ελεημοσύνη. Πέθανε στο νοσοκομείο λίγο μετά τη διάσωσή του.

Σύμφωνα με εικόνες από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, προέκυψε ότι οι 16χρονοι τον κλώτσησαν και τον γρονθοκόπησαν στο κεφάλι, ακόμη και όταν ο άνδρας βρισκόταν στο έδαφος. Οι δυο τους κατηγορούνται από την εισαγγελία της Νάπολης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Το θύμα ζούσε στην Ιταλία από το 2012, έχοντας φτάσει εκεί ως πρόσφυγας με βάρκα. Η άγρια δολοφονία έχει προκαλέσει οργή και στα κοινωνικά δίκτυα στην Ιταλία.

Δεν είναι άλλωστε το πρώτο ανάλογο περιστατικό ρατσιστικής βίας. Πέρυσι ένας πλανόδιος μικροπωλητής από τη Νιγηρία, ηλικίας 39 ετών,  χτυπήθηκε αρχικά με την πατερίτσα του (καθώς ήταν ανάπηρος) και στη συνέχεια στραγγαλίστηκε από έναν άνδρα στην πόλη Τσιβιτανόβα Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας.

Πηγή: ANSA, Domani

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter