Ιταλία: Έφοδοι στα κρησφύγετα του αρχιμαφιόζου Ντενάρο – Βρήκαν αφίσα του «Νονού» και λογαριασμούς

Ιταλία: Έφοδοι στα κρησφύγετα του αρχιμαφιόζου Ντενάρο – Βρήκαν αφίσα του «Νονού» και λογαριασμούς

Ο Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, επί τρεις δεκαετίες πρώτος στόχος της ιταλικής αστυνομίας, βρίσκεται εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα στα χέρια των αρχών, έχοντας εντοπιστεί στο Παλέρμο την περασμένη Δευτέρα. Από τη στιγμή της σύλληψής του, οι καραμπινιέρι πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους για να εντοπίσουν σημεία – κλειδιά, τα οποία θα φανερώσουν πειστήρια της πολυετούς δράσης του Ιταλού αρχιμαφιόζου, ο οποίος διένυσε μία πορεία γεμάτη αίμα και διαφθορά. 

Η «Repubblica» αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι η ιταλική αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τρία κρησφύγετα του Μεσίνα Ντενάρο, αποκαλύπτοντας ορισμένα από τα ευρήματα που σχετίζονται με τον επικεφαλής της Κόζα Νόστρα. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο ίδιος κρατούσε αναλυτικούς λογαριασμούς εσόδων και εξόδων διαφόρων επιχειρήσεων της μαφίας. Πρόκειται για ποσά με «πολλά μηδενικά», όπως τονίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ.

Παράλληλα, στα καταφύγιά του βρέθηκαν σημειώσεις σε μικρά αυτοκόλλητα χαρτιά με τηλέφωνα προσώπων που θεωρούσε χρήσιμα και «υποχρεώσεις» του, ενώ δεν προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι σε ένα από τα μέρη όπου κρυβόταν ο Ντενάρο, εντοπίστηκε αφίσα του θρυλικού κινηματογραφικού έργου, «Ο Νονός», του Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Την ίδια ώρα, η εισαγγελία ελέγχει τον υπολογιστή και τα δύο κινητά τηλέφωνα που ανήκαν στον Ντέναρο, χαρακτηρίζοντας τις ηλεκτρονικές συσκευές ως «πολύτιμη πηγή πληροφοριών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter