Ιταλία – εκλογές: Πρωτιά της Ακροδεξιάς στις δημοσκοπήσεις – 7 και 15 Σεπτεμβρίου τα ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Ιταλία – εκλογές: Πρωτιά της Ακροδεξιάς στις δημοσκοπήσεις – 7 και 15 Σεπτεμβρίου τα ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Η δημόσια ιταλική τηλεόραση Rai ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου, πρόκειται να φιλοξενήσει δύο ντιμπέιτ των αρχηγών των κομμάτων της χώρας, στις 7 και στις 15 Σεπτεμβρίου.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι η RAI θα εγγυηθεί τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή και αμεροληψία, δίχως να είναι πιθανό να οργανωθούν ανάλογα ντιμπέιτ και από άλλα τηλεοπτικά δίκτυα της Ιταλίας, όπως έγινε και στο παρελθόν.

Πρωτιά για την Ακροδεξιά

Εν τω μεταξύ στην τελευταία δημοσκόπηση ενόψει των εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου τα ακροδεξιά «Αδέλφια της Ιταλίας» διατηρούν δημοσκοπικό προβάδισα με 24%. Ακολουθεί το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με 23%, η ξενοφοβική Λέγκα με 15% και το «Κίνημα των 5 Αστέρων» με 11%. Έπεται το συντηρητικό «Forza Italia» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με 7% και η κεντρώα συμμαχία των Ρέντζι-Καλέντα με 5%.

Στα 96 υποψήφια για τη Γερουσία η Τζίνα Λολομπρίτζιτα

Στα «πικάντικα» νέα των εκλογών η εμβληματική σταρ του ιταλικού κινηματογράφου, Τζίνα Λολομπρίτζιτα, αποφάσισε να κατέλθει για ακόμη μια φορά στην πολιτική και να βάλει υποψηφιότητα για μια θέση στη Γερουσία στα 96 της!

«Θέλω να βοηθήσω τον κόσμο να παίρνει αυτός τις αποφάσεις από την υγεία μέχρι τη δικαιοσύνη. Η Ιταλία είναι σε κακή κατάσταση, θέλω να προσφέρω κάτι θετικό», είπε η υποψήφια με τον ευρωσκεπτικιστικό συνασπισμό «Κυρίαρχη και Λαϊκή Ιταλία».

Πηγή: BBC, Domani

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter