Ιταλία: Επιστρέφουν στις δουλειές τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Ιταλία: Επιστρέφουν στις δουλειές τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Στις δουλειές τους γυρίζουν άμεσα οι γιατροί και οι νοσοκόμοι στην Ιταλία που δεν εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με σχετική απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι η προηγούμενη απόφαση της κυβέρνησης Ντράγκι, προέβλεπε ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα έπρεπε να μείνουν εκτός χώρου εργασίας, μέχρι το τέλος του έτους.

Ανακοινώνοντας την απόφαση της κυβέρνησής της, η Μελόνι ανέφερε ότι πλέον θα μπορούν να ξαναρχίσουν να δουλεύουν 4.000 γιατροί και νοσοκόμοι, κάτι που θεωρείται χρήσιμο, λόγω των χρόνιων ελλείψεων του τομέα. Παράλληλα, η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε, τελικά, ότι στα νοσοκομεία της χώρας θα πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται οι προστατευτικές μάσκες. «Στην Ιταλία, μέχρι τώρα, είχαμε τεράστια σύγχυση στο θέμα του κορονοϊού, θα πρέπει να δουλέψουμε με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ευθύνης των πολιτών», τόνισε η ακροδεξιά πρωθυπουργός.

Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε, επίσης, ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο -πιθανότατα την Παρασκευή- κύριο αντικείμενο συζήτησης θα είναι οι προβλέψεις για τα δημοσιονομικά της χώρας και κάποια πρώτα μέτρα για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης τιμής της ενέργειας.

Πηγή: Reuters, ANSA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter