Ιταλία: Επιχείρηση – σκούπα κατά της μαφίας με 334 συλλήψεις

Ιταλία: Επιχείρηση – σκούπα κατά της μαφίας με 334 συλλήψεις

Μεγάλη επιχείρηση από την ιταλική αστυνομία στην Καλαβρία. Όπως ανακοινώθηκε, οι αρχές συνέλαβαν 334 μέλη που φέρεται να σχετίζονται με τη μαφία της περιοχής (Ντραγκέτα), με τη λίστα να περιλαμβάνει δικηγόρους, λογιστές, έναν πρώην βουλευτή του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά και τον πρόεδρο της ένωσης δημάρχων της Καλαβρίας.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση από την εποχή της μεγάλης δίκης του Παλέρμο», σύμφωνα με τα λεγόμενα του εισαγγελέα κατά της μαφίας στην περιοχή του Καταντζάρο, Νίκολα Γκρατέρι, ένας από τους Ιταλούς δικαστές που είναι στην πρώτη γραμμή κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Συνολικά, 416 άτομα αποτελούν αντικείμενο αυτής της τεράστιας έρευνας με στόχο τις “οικογένειες” των Βίμπο Βαλέντια, Μανκούσο ντι Λιμπάντι και Λο Μπιάνκο-Μπάρμπα. Οι ερευνητές κατέσχεσαν επίσης προϊόντα αξίας 15 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των τοπικών προσωπικοτήτων που συνελήφθησαν είναι ο Τζιανκάρλο Πιτέλι, ένας γνωστός δικηγόρος του Καταντζάρο (Καλαβρία, νοτιοανατολική Ιταλία), πρώην βουλευτής και πρώην συντονιστής της Φόρτσα Ιτάλια (του κεντροδεξιού κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι) για την Καλαβρία.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής με την επωνυμία «Ρινασκίτα Σκοτ», συνελήφθη επίσης ο περιφερειακός πρόεδρος της Anci (της ένωσης των δημάρχων) και δήμαρχος του Πίτσο (στην περιοχή Βίμπο Βαλέντια), ο κεντροαριστερός Τζιανλούκα Καλίπο.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται επίσης ο Φιλίπο Νέσκι, διοικητής της δημοτικής αστυνομίας της περιοχής Βίμπο Βαλέντια και ο Μάριο Αρτούσα, ένας γνωστός επιχειρηματίας στον τομέα της ένδυσης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter