Ιταλία: Εξετάζει νέα μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης

Ιταλία: Εξετάζει νέα μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειώσει περαιτέρω τον ειδικό φόρο κατανάλωσης που λήγει στις 8 Ιουλίου, εξετάζει η ιταλική κυβέρνηση όπως δήλωσε χθες, Τετάρτη η υφυπουργός Οικονομίας της Ιταλίας, Μαρία Σεσίλια Γκουέρα στον τηλεοπτικό σταθμό Rainews 24 .

Σε αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση που αρνείται πεισματικά να λάβει σημαντικά μέτρα που θα ελαφρύνουν την τσέπη των καταναλωτών την ώρα που η  ενεργειακή κρίση έχει προκαλέσει κύμα ακρίβειας,, η ιταλική κυβέρνηση όχι μόνο έχει μειώσει το φόρο προκειμένου να ελαφρύνει τους πολίτες αλλά σκέφτεται να επεκτείνει το μέτρο.

Για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους, που ξεκίνησε πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η κυβέρνηση διέθεσε συνολικά 30 δισεκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, παρά τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 30,5 σεντς, οι τιμές λιανικής του ντίζελ και της βενζίνης οι τιμές συνέχισαν να αυξάνονται. Η μέση τιμή της βενζίνης στην Ιταλία είναι 1,914 ευρώ ανά λίτρο και 1,831 ευρώ ανά λίτρο ντίζελ, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης.

Η υφυπουργός Οικονομίας της Ιταλίας υπογράμμισε πως είναι «πολύ πιθανό» να υπάρξουν νέα μέτρα για τη μείωση των τιμών των καυσίμων.

«Η αύξηση της τιμής διευρύνει επίσης τα έσοδα από τον ΦΠΑ, τα οποία δεν θέλουμε να μπουν στο κρατικό ταμείο, αλλά να τα χρησιμοποιήσουμε για να μειώσουμε τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και να διατηρήσουμε την τιμή χαμηλά», ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Οικονομίας της Ιταλίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter