Ιταλία-Γένοβα: Εγκαινιάζεται η νέα γέφυρα – Αντικαθιστά εκείνη που κατέρρευσε σκοτώνοντας 43 ανθρώπους

Ιταλία-Γένοβα: Εγκαινιάζεται η νέα γέφυρα – Αντικαθιστά εκείνη που κατέρρευσε σκοτώνοντας 43 ανθρώπους

Ο δήμαρχος της Γένοβας Μάρκο Μπούτσι ανακοίνωσε ότι η νέα γέφυρα της πόλης, η οποία οικοδομήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, θα εγκαινιαστεί στις 3 Αυγούστου, στις έξι και μισή το απόγευμα. 

Η οδογέφυρα Σαν Τζόρτζιο πρόκειται να αντικαταστήσει τη γέφυρα Μοράντι, η οποία κατέρρευσε, λόγω δομικών προβλημάτων και ελλιπούς συντήρησης, στις 14 Αυγούστου του 2018.

Ένα τραγικό συμβάν το οποίο είχε προκαλέσει τον θάνατο σαράντα τριών ανθρώπων, με πανιταλικό πένθος.

Αυτές τις ημέρες, δεκάδες φορτηγά με τόνους άμμου περνούν την γέφυρα, για να ελεγχθεί η αντοχή της σε μεγάλα βάρη. Το συνολικό βάρος τον οχημάτων και του φορτίου τους άγγιξε τους 2.500 τόνους.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η νέα αυτή γέφυρα (1.043 μέτρων μήκους, την οποία σχεδίασε ο γνωστός αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο ) θα λάβει το όνομα του Αγίου Γεωργίου, διότι ο σταυρός του ήταν το σύμβολο της Ναυτικής Δημοκρατίας της Γένοβας.

Το όριο ταχύτητας, για λόγους ασφαλείας θα μειωθεί στα 70 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ στην γέφυρα Μοράντι έφτανε τα 90.

Τέλος, σύμφωνα με τον Τζοβάνι Τότι, περιφερειάρχη της Λιγουρίας, «το έργο αυτό αποτελεί την απόδειξη του ότι στην Ιταλία, αν κανείς το επιθυμεί πραγματικά, μπορεί να ολοκληρώσει δημόσια έργα, με υποδειγματικό τρόπο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter