Ιταλία: Η κεντροαριστερά κερδίζει τις περισσότερες μεγάλες πόλεις

Ιταλία: Η κεντροαριστερά κερδίζει τις περισσότερες μεγάλες πόλεις

Στη Ρώμη και το Τορίνο η κεντροαριστερά γιορτάζει την νίκη του Ρομπέρτο Γκαλτιέρι και του Στέφανο Λο Ρούσο αντίστοιχα, αν και η καταμέτρηση είναι ακόμα σε εξέλιξη. Στην Τεργέστη, η κεντροδεξιά κερδίζει, με τον Ρομπέρτο Ντιπιάτσα να είναι πρώτος στην προτίμηση των ψηφοφόρων.

Η κεντροαριστερά έτσι έχει κατακτήσει τις πέντε από τις έξι περιφερειακές πρωτεύουσες και συγκεκριμένα τις πέντε μεγαλύτερες πόλεις: μαζί με το Μιλάνο, την Μπολόνια και την Νάπολη που κατακτήθηκαν ήδη από τον πρώτο γύρο, οι δημαρχίες της Ρώμης και του Τορίνου φαίνεται να καταλήγουν σε κεντροαριστερά χέρια.

Τα exit polls στον δεύτερο γύρο των δημαρχιακών εκλογών της Ρώμης δείχνουν ένα σαφές πλεονέκτημα για τον κεντροαριστερό υποψήφιο Ρομπέρτο Γκαλτιέρι σε σχέση τον υποψήφιο από τους ακροδεξιούς Αδελφούς της Ιταλίας, Ενρίκο Μικέτι.

Ο ​​Γκαλτιέρι, πρώην υπουργός Οικονομίας, προηγούνταν με ποσοστό μεταξύ 59% και 63% των ψήφων λίγο μετά το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων τη Δευτέρα, μπροστά από τον αντίπαλό του, Μικέτι, ο οποίος είχε μεταξύ 37% και 41%. Ο Γκαλτιέρι φαίνεται ότι θα διαδεχθεί τη Βιρτζίνια Ράτζι, πολιτικό με το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S). Η Ράτζι ηττήθηκε στον πρώτο γύρο καθώς οι ψηφοφόροι στράφηκαν εναντίον της για την κακή συντήρηση της πόλης.

Ο Μικέτι, ο οποίος υποστηριζόταν από το ακροδεξιό κόμμα του Ματέο Σαλβίνι και το Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πρωτοστάτησε στις δημοσκοπήσεις στη Ρώμη και πήρε το μεγαλύτερο μερίδιο ψήφων στον πρώτο γύρο, αλλά υπολείπεται του 50% που απαιτείται για τη νίκη. Η εκστρατεία του αμαυρώθηκε την περασμένη εβδομάδα αφού αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από την εβραϊκή κοινότητα της Ιταλίας για κατηγορίες για αντισημιτισμό.

Σε ένα άρθρο που γράφτηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Μικέτι, δικηγόρος και ραδιοφωνικός παρουσιαστής, είπε ότι τα θύματα άλλων γενοκτονιών δεν έλαβαν τόσο μεγάλη προσοχή όσο εκείνα που σκοτώθηκαν στο Ολοκαύτωμα επειδή «δεν κατείχαν τις τράπεζες». Το άρθρο εμφανίστηκε λίγες μέρες πριν η Ιταλία συμπληρώσει την 78η επέτειο από την απέλαση περισσότερων από 1.000 Εβραίων της Ρώμης στο Άουσβιτς στις 16 Οκτωβρίου.

Ο Γκαλτιέρι θα αντιμετωπίσει μια τεράστια πρόκληση στη διαχείριση της Ρώμης, μιας πολύπλοκης πόλης που κατατρύχεται από βαθιά ριζωμένα ζητήματα. Η Ράτζι είχε χρέος 13 δισ. Ευρώ όταν πήρε το τιμόνι. Μια πρόσφατη μελέτη των πέντε τελευταίων δημάρχων της πόλης διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι απέτυχαν να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις που δόθηκαν κατά τη διάρκεια των προεκλογικών εκστρατειών τους.

Η απώλεια της Ρώμης είναι ένα μεγάλο πλήγμα για το M5S, το οποίο έχασε επίσης το Τορίνο αφού η Κιάρα Απεντίνο αποφάσισε να μην κατέβει για μια δεύτερη θητεία.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter