Ιταλία: Η κυβέρνηση Κόντε θέλει να αποφύγει το νέο lockdown

Βόλτα με μάσκα στους δρόμους της Ρώμης.

«Όχι» σε νέο lockdown, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι στη Rai. 

Ο Γκουαλτιέρι τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να εφαρμόσουν αυστηρότερα τους κανόνες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. 

Η κυβέρνηση Κόντε προσπαθεί να αποφύγει την πιθανότητα επιβολής νέου lockdown εφαρμόζοντας νέο πακέτο περιοριστικών μέτρων. 

Τα κυριότερα από αυτά φέρεται να είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους ανοικτούς χώρους, η μείωση του ωραρίου λειτουργίας καφέ και εστιατορίων και ο περιορισμός του αριθμού συμμετεχόντων σε τελετές και ιδιωτικές γιορτές. 

 Όπως ανακοινώθηκε επίσης, στην Πολιτική Προστασία επαναδημιουργείται η «ομάδα δράσης» που είχε συντονίσει τις διάφορες παρεμβάσεις κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, την περασμένη άνοιξη. 

Η κυβέρνηση της Ρώμης, τέλος, επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.