Ιταλία: Η πόλη που έχει βγάλει... πρόγραμμα για τα ψώνια των κατοίκων

Πηγή φωτογραφίας: Sandy Lombardia Twitter

Καθείς αναλόγως τη σειρά του και το... φύλο του.

Ο δήμαρχος της πόλης Κανόνικα ντ' Άντα στη Λομβαρδία αποφάσισε πως οι άνδρες και οι γυναίκες θα βγαίνουν εκ περιτροπής και συγκεκριμένες ημέρες για ψώνια, προκειμένου να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στα καταστήματα και να προστατευθεί ο πληθυσμός από την επιδημία του κορονοϊού.

Οι δημοτικές αρχές της Κανόνικα ντ' Άντα θέσπισαν και πρόστιμο 400 ευρώ για τους παραβάτες της εκ περιτροπής εξόδου ανδρών -γυναικών.

«Την Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, μπορείτε να πηγαίνετε στον φούρνο, αντίθετα τις άλλες μέρες μπορεί να πηγαίνει ο σύζυγός σας», ενημερώνει ένας αστυνομικός της πόλης αυτής κοντά στο Μπέργκαμο, που έχει αναδειχθεί σε μαρτυρική πόλη του κορονοϊού στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τον Τζανμαρία Τσερέα, δήμαρχο της πόλης, με πληθυσμό 4.400 κατοίκων, ο κορονοϊός σκότωσε περίπου 20 συμπολίτες του τον Μάρτιο, αν και η η Κανόνικα ντ' Άντα δεν είναι από τις πιο πληγείσες πόλεις στη Λομβαρδία, "κόκκινη ζώνη " της πανδημίας. «Το διάταγμα, που καθορίζει ποιες ημέρες θα μπορούν γυναίκες και άνδρες να κάνουν τα ψώνια τους, «θεσπίσθηκε ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Είμαι υποχρεωμένος να εγγυώμαι την δημόσια υγεία, ακόμη κι εάν αυτό μπορεί να προκαλέσει επικρίσεις».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.