Ιταλία: Κανένα σημάδι ζωής από τους 25 αγνοούμενους – 4 νεκροί (Video)

Ιταλία: Κανένα σημάδι ζωής από τους 25 αγνοούμενους – 4 νεκροί (Video)

Συνεχίζονται οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων στο ξενοδοχείο Rigopiano αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σημάδι ζωής.

Μέχρι στιγμής ο επίσημος αριθμός των νεκρών παραμένει σταθερά στους 4. Αβέβαιος παραμένει ωστόσο, χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση ο αριθμός των αγνοουμένων που περιλαμβάνει άτομα του προσωπικού του ξενοδοχείου και πελάτες. Εκτιμάται πως πρόκειται για 25 με 30 άτομα.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε μαρτυρίες συγγενών τουριστών και εργαζομένων στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με τις οποίες, είχαν ζητήσει πριν τις 3 χθες το μεσημέρι να μπορέσουν να απομακρυνθούν από την περιοχή, αλλά οι τοπικές αρχές φέρονται να μην έστειλαν ποτέ εκχιονιστικό μηχάνημα ώστε να κατορθώσουν να φύγουν.

Ανθρωποκτονία εξ αμελείας;

Στο μεταξύ, η εισαγγελία της πόλης Πεσκάρα, στην περιφέρεια Αμπρούτσο, ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Δεν έχουν ακόμη σταλεί κλήσεις σε απολογία, αλλά οι δικαστικοί αναμένεται να βασισθούν, σε μεγάλο βαθμό, στις μαρτυρίες συγγενών των εργαζομένων στο ξενοδοχείο. Όπως δήλωσαν στους δημοσιογράφους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα, σε τηλεφωνική επικοινωνία χθες το απόγευμα γύρω στις τρεις τους είπαν ότι ήθελαν να φύγουν από το ξενοδοχείο μαζί με τους τουρίστες , λόγω των σεισμών και της κακοκαιρίας. Κανείς, όμως, δεν έστειλε έγκαιρα εκχιονιστικό μηχάνημα για να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος.

Οι ειδικοί, πάντως, θεωρούν ότι η τραγωδία δεν προκλήθηκε μόνον από χιονοστιβάδα, αλλά και από κατολίσθηση που μπορεί να οφείλεται στους αλλεπάλληλους χθεσινούς σεισμούς. Η δομή του ξενοδοχείου κατέρρευσε εξαιτίας του χιονιού, αλλά όπως διαπιστώθηκε τις τελευταίες ώρες, το χιόνι, κατά την βίαιη πτώση του, παρέσυρε πετρώματα και πολλούς κορμούς δέντρων.

Η ορμή του χιονιού ήταν τόση, που έριξε μεγάλο μέρος της στέγης και -κατά ορισμένες μαρτυρίες- μετακίνησε συθέμελα  (!) το κτίριο σχεδόν 10 μέτρα. 

Tραγική συγκυρία

Το τραγικό είναι ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου και οι ένοικοι, βρίσκονταν στο ισόγειο του ξενοδοχείου προκειμένου να το εκκενώσουν εξαιτίας των συνεχών δονήσεων. Έτσι, κατά τις εκτιμήσεις, είναι πολύ πιθανό να έχουν όλοι χάσει την ζωή τους.

Μια άλλη τραγική λεπτομέρεια είναι πως ακόμα οι αρχές και οι διασώστες δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο. 

Ο Γκαμπιέρο Παρέτε, του οποίου η γυναίκα και τα δυο παιδιά είναι αγνοούμενα, είπε ότι την ώρα που η χιονοστιβάδα χτυπούσε το ξενοδοχείο, εκείνος βρισκόταν στο αυτοκίνητό του για να πάρει κάτι: “Καλύφθηκα ολόκληρος από χιόνια αλλά κατάφερα και απελευθερώθηκα. Το αυτοκίνητο βρισκόταν κάτω από το χιόνι και έτσι έπρεπε να περιμένω τους διασώστες.

http://www.bbc.com/news/world-europe-38674788

null

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter