Ιταλία: Καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση πρώην δήμαρχος που έστησε πρότυπο μοντέλο ενσωμάτωσης μεταναστών

Ιταλία: Καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση πρώην δήμαρχος που έστησε πρότυπο μοντέλο ενσωμάτωσης μεταναστών

Ο πρώην δήμαρχος της πόλης Ριάτσε, Μίμο Λουκάνο καταδικάστηκε σε 13 χρόνια και δύο μήνες φυλάκιση από ιταλικό δικαστήριο επειδή έφτιαξε ένα πρότυπο μοντέλο ενσωμάτωσης, μεταναστών, ονόματι Xenia.

Οι κατηγορίες αφορούσαν την υποστήριξη της παράτυπης μετανάστευσης, συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, κατάχρηση εξουσίας, απάτη, εκβιασμός, υπεξαίρεση και διατάραξη πλειστηριασμού.

O ίδιος ο Λουκάνο δήλωσε «Μένω άναυδος, αφιέρωσα όλη μου την ζωή στην υπεράσπιση των τελευταίων και των κατατρεγμένων. Αν δεν με βοηθούσαν, δεν θα είχα ούτε τα αναγκαία χρήματα για να πληρώσω τους δικηγόρους μου. Περίμενα να αθωωθώ». Η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε τη ποινή ως δυσανάλογη ενώ παράλληλα καταδίκασε την απόφαση. Ο δικηγόρος του καταδικασθέντος, Αντρέα Ντακούα, δήλωσε σχετικώς μετά το άκουσμα της θλιβερής απόφασης: Περιμένουμε να δούμε τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας εισηγούνταν 7 χρόνια φυλάκιση αλλά το δικαστήριο υπήρξε βασιλικότερο του βασιλέως και επέβαλλε την εσχάτη των ποινών.
Όλα αυτά τη στιγμή που ο ακροδεξιός τρομοκράτης της Ιταλίας Λούκα Τράνι που επιχείρησε να σκοτώσει έξι έγχρωμους μετανάστες έλαβε ποινή 12 ετών.
Παράλληλα, ο ρατσιστής πολιτικός και ηγέτης της ακροδεξιάς Λίγκας, Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε στην απόφαση λέγοντας: Πέρα από το να κυνηγάμε ομοφυλόφιλους στη Λίγκα, ο υποψήφιος της Αριστεράς καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter