Ιταλία: Μάστιγα οι απάτες κατά τουριστών – Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση μετά το γεύμα των 430 ευρώ

Ιταλία: Μάστιγα οι απάτες κατά τουριστών – Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση μετά το γεύμα των 430 ευρώ

Μέτρα κατά των «πονηρών» καταστηματαρχών που επιδιώκουν να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους τουρίστες στη Ρώμη, εξετάζει να εφαρμόσει η δημαρχία της Αιώνιας Πόλης, έπειτα από το νέο κρούσμα φουσκωμένου λογαριασμού 430 ευρώ που πλήρωσε ένα ζεύγος Ιαπώνων, είδηση που έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Οι Ιάπωνες τουρίστες είδαν μετά το γεύμα τους στο ιστορικό Antico Caffe’ di Marte να τους έρχεται ένας λογαριασμός 429,80 ευρώ. Όταν τον εξέτασαν καλά διαπίστωσαν πως πέρα από τις «αλμυρές» τιμές του καταστήματος, είχε προστεθεί στην τελική τιμή και φιλοδώρημα, ύψους …80 ευρώ!

Μετά την καταγγελία και την κοινοποίηση, οι υπηρεσίες της δημαρχίας έκλεισαν προσωρινά το κατάστημα, ενώ ήλθαν κατά τη διάρκεια και της αυτοψίας αντιμέτωποι με άλλο ένα πρόβλημα. Το Antico Caffe’ di Marte είχε καταλάβει με τα τραπεζοκαθίσματά του μεγαλύτερη έκταση από την επιτρεπόμενη στο πεζοδρόμιο της οδού Banca di Santo Spirito. Τελικά το κατάστημα ξαναλειτούργησε έπειτα από συμφωνία με τις δημοτικές Αρχές να αποσύρει τα επιπλεόν τραπεζοκαθίσματα.

Μετά το επεισόδιο αυτό στο ιστορικό κατάστημα κοντά στο Καστέλο Σαντ’ Άντζελο, πλέον οι Αρχές στο Καπιτώλιο σκοπεύουν να επεκτείνει και στις υπηρεσίες εστίασης ένα παλαιότερο μέτρο, ώστε να προστατεύονται οι ξένοι κι ημεδαποί τουρίστες από τέτοιου είδους εξαπατήσεις, που βασίζονται στην ιστορία της Αιώνιας Πόλης.

Συγκεκριμένα, εκτός από τα ιστορικά καταστήματα του κέντρου που φέρουν ένα ειδικό σήμα που πιστοποιεί την αυθεντικότητα και παλαιότητά τους, και τα ιστορικά εστιατόρια και μπαρ θα έχουν την ίδια σήμανση.

Μάλιστα, η παλαιότητα αυτή θα επισημαίνεται και στους τουριστικούς και γαστρονομικούς οδηγούς της πόλης, έτσι ώστε να αποφεύγονται και άλλες παρεξηγήσεις, όσον αφορά τις διαφορές στις τιμές. Γιατί, πλέον το πόσο ακριβό είναι ένα εστιατόριο δεν θα αποδίδεται μόνον στο γεγονός ότι έχει έναν διάσημο σεφ, αλλά και λόγω “ιστορικότητας”. Επίσης κατ’ αυτόν τον τρόπο θα διαφυλάσσεται και η χρήση των παραδοσιακών αυτών επιχειρήσεων απέναντι σε μία μεταβολή της φυσιογνωμίας του, λόγω αλλαγής του ιδιοκτήτη (Ιταλού, ή ξένου). Το μέτρο ενδεχομένως να εφαρμοσθεί και για όλα τα εστιατόρια του ιστορικού κέντρου.

Το μόνο που απομένει να γίνει γνωστό, είναι ποιος θα είναι ο φορέας και ποια τα κριτήρια για την απονομή της ειδικής σήμανσης. Είναι βέβαιο πως θα εξετασθούν οι κατάλογοι με τα φαγητά και η σχέση της τιμής με την ποιότητα των παρεχομένων πιάτων. Παράλληλα θα ελεγχθούν οι υγειονομικές συνθήκες τους και η θέση που κατέχουν στον δημόσιο ιστό του κέντρου. Και φυσικά θα πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι και η δημοτική Aρχή θα ασκεί εξονυχιστικούς ελέγχους, ώστε να τηρούνται τα μέτρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter