Ιταλία: Μειώθηκαν κατά 50% οι εισαγωγές στα νοσοκομεία – Έρχονται νέα μέτρα χαλάρωσης

Ιταλία: Μειώθηκαν κατά 50% οι εισαγωγές στα νοσοκομεία – Έρχονται νέα μέτρα χαλάρωσης

Τις τελευταίες 30 ημέρες, στην Ιταλία οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας λόγω κορονοϊού μειώθηκαν κατά 49,1%. Σε ό,τι αφορά τις μονάδες εντατικής θεραπείας, η μείωση έφτασε το 45,1%. Πρόκειται για στοιχεία που παρουσίασε το ιταλικό ίδρυμα ερευνών Gimbe, το οποίο παρακολουθεί την στρατηγική αντιμετώπισης του κορονοϊού στην Ιταλία.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, τα σκευάσματα κατά του κορονοϊού δεν έχουν ακόμη χορηγηθεί στο 25% των πολιτών 70 με 79 ετών, ενώ το σχετικό ποσοστό αγγίζει το 50% για όσους ανήκουν στο φάσμα ηλικιών από 60 μέχρι 69 ετών.

Σύμφωνα με το ίδρυμα Gimbe, χρειάζεται αλλαγή της μέχρι τώρα πρακτικής: οι πολίτες που δεν έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, πρέπει να παροτρυνθούν από τις υγειονομικές αρχές, με «στοχευμένα» τηλεφωνήματα, ώστε να αποφασίσουν να κάνουν το εμβόλιο κατά της covid 19.

Την τελευταία εβδομάδα, παράλληλα, οι θάνατοι από κορονοϊό μειώθηκαν στη χώρα κατά 15%, οι εισαγωγές στις ΜΕΘ κατά 15,1% και οι εισαγωγές στους νοσοκομειακούς θαλάμους κατά ποσοστό 17,8%. Είναι σαφές, δηλαδή, ότι η πίεση επί των νοσοκομείων άρχισε να μειώνεται σημαντικά.

Σύμφωνα, τέλος, με τον ιταλικό Τύπο, από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται περαιτέρω «χαλάρωση» των μέτρων πρόληψης και προστασίας: όλες οι περιφέρειες αναμένεται να γίνουν κίτρινες (με ανοικτά καφέ, εστιατόρια και ξενοδοχεία) με μόνη εξαίρεση πιθανόν την μικρή βορειοδυτική περιοχή της Βάλε Ντ΄Αόστα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter