Ιταλία: Μείωση των ασθενών στις ΜΕΘ – 744 κρούσματα σε 24 ώρες

Ιταλία: Μείωση των ασθενών στις ΜΕΘ – 744 κρούσματα σε 24 ώρες

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τριακοστή έβδομη _x000D_
ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται, για έκτη _x000D_
ημέρα, και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 219.814. Οι νεκροί έφτασαν τους 30.739. Παράλληλα, 106.587 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 179 άνθρωποι και καταγράφηκαν 744 νέα κρούσματα. 1.401 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Στο μεταξύ, 999 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 13.539 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 67.950 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο μειώθηκε, με 58 λιγότερα κρούσματα.

Παρουσιάζει μικρή αύξηση ο αριθμός των νεκρών: έχασαν την ζωή τους 14 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιαθέντες είναι 754 λιγότεροι από χθες.

Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός τύπος, παρά την θετική πορεία σε ότι αφορά την μείωση του ρυθμού μετάδοσης του ιού, παραμένουν κάποια σημαντικά προβλήματα πρακτικής φύσεως. Σε πολλά καταστήματα και φαρμακεία της χώρας υπάρχει και πάλι έλλειψη σε γάντια και οινόπνευμα, ενώ οι ιταλοί φαρμακοποιοί καταγγέλλουν ότι έχουν σχεδόν τελειώσει οι προστατευτικές μάσκες.

Παρά τις δεσμεύσεις της ιταλικής κυβέρνησης, τέλος, για πώληση των χειρουργικών μασκών στην τιμή των 0,50 λεπτών του ευρώ – συν ΦΠΑ- έως τώρα, πολύ λίγοι πολίτες έχουν καταφέρει να τις προμηθευθούν σε αυτή την χαμηλή και ελεγχόμενη τιμή.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter