Ιταλία: Νέα και αυστηρότερα μέτρα ανακοίνωσε ο Κόντε – «Λουκέτο» σε όλη τη χώρα

Ιταλία: Νέα και αυστηρότερα μέτρα ανακοίνωσε ο Κόντε – «Λουκέτο» σε όλη τη χώρα

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε νέα, πιο αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο οποίος ευθύνεται για τον θάνατο 827 ανθρώπων στη γειτονική χώρα. 

Δύο ημέρες μετά το διάγγελμα που έθετε την Ιταλία σε «Κόκκινη Ζώνη», ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας προχώρησε σε νέα ενημέρωση προς τους Ιταλούς πολίτες, ανακοινώνοντας νέα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, με στόχο να μειωθεί ο ραγδαίος ρυθμός εξάπλωσής του.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των καταστημάτων, πλην των φαρμακείων αλλά και των καταστημάτων που διανέμουν τρόφιμα. Εν ολίγοις, μπαρ, κομμωτήρια αλλά και εστιατόρια τα οποία δεν μπορούν να εγγυηθούν το ότι θα τηρηθεί απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πελατών θα κλείσουν, με την κυβέρνηση να επανεκτιμά την κατάσταση, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, έπειτα από δύο εβδομάδες.

Αντίθετα, θα λειτουργούν τα φαρμακεία, οι βασικές δημόσιες μεταφορές και τα καταστήματα τροφίμων.

«Η Ιταλία μένει μια ενιαία ζώνη, αλλά θα κλείσουν όλα τα καταστήματα, με μόνη εξαίρεση στα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Θα μπορούν, όμως, να γίνονται παραδόσεις κατ΄οίκον. Ζητάμε την αύξηση της τηλε-εργασίας, ενώ οι βιομηχανίες πρέπει να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι δημόσιες μεταφορές και άλλες βασικές υπηρεσίες, όπως τα ταχυδρομεία», ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός στο διάγγελμά του.

Το διάγγελμα Κόντε

https://www.facebook.com/GiuseppeConte64/videos/774559553071760/

Στους 827 οι νεκροί – 12.462 τα κρούσματα

Ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό στην Ιταλία αυξήθηκε στους 827 σήμερα, από 631 που ήταν την Τρίτη, σύμφωνα με τον νεότερο επίσημο απολογισμό.Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον στις 12.462, από 10.149 την Τρίτη.

Παραμένει εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στη γειτονική Ιταλία, η οποία δοκιμάζεται από την εξάπλωση του Covid-19, ο οποίος χαρακτηρίστηκε το βράδυ της Τετάρτης από τον ΠΟΥ ως πανδημία. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον στα 12.462, ενώ 827 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, με 196 εξ αυτών να πεθαίνουν κατά τη διάρκεια της Τετάρτης λόγω του κορονοϊού.

Η Ιταλία βρίσκεται για δεύτερη ημέρα υπό την εφαρμογή των νέων μέτρων της κυβέρνησης Κόντε, ο οποίος όρισε τη χώρα σε κόκκινο συναγερμό. Οι πολίτες πραγματοποιούν επιδρομές στα σούπερ μάρκετ, ενώ η έκθεση τους σε δημόσιους χώρους έχει μειωθεί δραματικά. 

Το μήνυμα της Κομισιόν

«Η οικογένειά σας δεν θα σας αφήσει μόνους» διαβεβαίωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε ένα βιντεομήνυμα, που δημοσίευσε σήμερα στο Twitter, απευθυνόμενη προς την πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από την επιδημία του νέου κορονοϊού.

«Σε τόσο δύσκολους καιρούς, θα ήθελα να σας πω σε όλους εσάς που δίνετε μάχη εναντίον του ιού, ότι δεν είστε μόνοι» είπε στα ιταλικά η φον ντερ Λάιεν, εξ ονόματος της «μεγάλης οικογένειας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter