Ιταλία: Νέα συνταγματική πρόβλεψη για την προστασία του περιβάλλοντος

Ιταλία: Νέα συνταγματική πρόβλεψη για την προστασία του περιβάλλοντος
Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Με νομοθετική διάταξη του ιταλικού κοινοβουλίου, που καθιστά την προστασία του περιβάλλοντος συνταγματική πρόβλεψη, το κράτος πρέπει να προστατεύει το περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα και το οικοσύστημα «προς το συμφέρον και των μελλοντικών γενεών», ενώ οποιαδήποτε ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν πρέπει να βλάπτει την υγεία ή το περιβάλλον.

Ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Ρομπέρτο Τσινγκολάνι χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως πολύ «ουσιαστικό βήμα» για την Ιταλία, καθώς η ιταλική κυβέρνηση κινείται για την αύξηση των πράσινων επενδύσεων για τον μετασχηματισμό της οικονομίας στο πλαίσιο του ταμείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποκατάσταση μετά την πανδημία του κορωνοϊού. «Νομίζω ότι αυτή είναι μια σημαντική ημέρα», ανέφερε ο ίδιος σύμφωνα με το Reuters.

Το ιταλικό παράρτημα του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) δήλωσε ότι αναμένει τώρα από το Ιταλικό κοινοβούλιο να προσαρμόσει την υπάρχουσα νομοθεσία για περιβαλλοντικά θέματα.

«Επιτέλους, η προστασία του περιβάλλοντος έγινε θεμελιώδης αρχή της Δημοκρατίας, από την οποία πρέπει να εμπνέεται η μελλοντική νομοθεσία και να προσαρμόζεται», ανέφερε σε δήλωσή της η πρόεδρος του ιταλικού WWF Ντονατέλα Μπιάνκι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter