Ιταλία: Ο Μπατιστούτα υποψήφιος δήμαρχος της Φλωρεντίας με την κεντροδεξιά;

Ιταλία: Ο Μπατιστούτα υποψήφιος δήμαρχος της Φλωρεντίας με την κεντροδεξιά;

Σε κυνήγι εντυπώσεων φαίνεται να προσπαθεί να επιδοθεί η κεντροδεξιά της Ιταλίας για τις τοπικές εκλογές στη Φλωρεντία, αφού τα ιταλικά Μέσα βοούν από την Τετάρτη ότι ο πρώην επιθετικός της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης, Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, έχει προσεγγιστεί από παράγοντες της κεντροδεξιάς ώστε να κατέβει με τα χρώματά τους, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.

Αντιδράσεις από την κεντροδεξιά

Ο παλαίμαχος αργεντίνος επιθετικός, που αναδείχθηκε τη δεκαετία του 1990 σε έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές των «βιόλα», έχει εξάψει τη φαντασία των δεξιών οπαδών, οι οποίοι πρότειναν ουσιαστικά την υποψηφιότητά του, με τους αξιωματούχους των τριών δεξιών κομμάτων που συγκυβερνούν να εκφράζουν από άγνοια μέχρι απόρριψη για την υποψηφιότητα του Μπατιστούτα.

«Τα πάντα μπορούν να συμβούν στην πολιτική, αλλά δεν έπεσε ποτέ το όνομά του στο τραπέζι», λέει ο Φεντερίκο Μπουσολίν, τοπικός ηγέτης της Λέγκας στο Παλάτσο Βέκιο της Φλωρεντίας. «Δεδομένου ότι ο Μπατιστούτα έχει κάνει τα πάντα για τη γενιά μου, δεν ξέρω αν μπορεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος της Φλωρεντίας. Από τη δεκαετία του ’90 μέχρι σήμερα έχουμε πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα της κεντροδεξιάς με τον Τζοβάνι Γκάλι» προσθέτει ο αρχηγός της ομάδας των Αδερφών της Ιταλίας στο περιφερειακό συμβούλιο, Φραντσέσκο Τορζέλι.

Προβλήματα επιλεξιμότητας

Ένας πρώην ποδοσφαιριστής για δήμαρχος της Φλωρεντίας δεν θα ήταν, ωστόσο, καινοτομία: ήδη το 2009 η κεντροδεξιά είχε προσπαθήσει -χωρίς τύχη- να εκλέξει τον Τζοβάνι Γκάλι, πρώην τερματοφύλακα της Φιορεντίνα και μέρος της νικηφόρας αποστολής της Ιταλίας στην Ισπανία, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982. Παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να υπάρχει κάποια αμφιθυμία για το θέμα, φαίνεται ότι έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές με τον πρώην επιθετικό της Φιορεντίνα. Ένα θέμα τριβής που προέκυψε σχετικά ήταν αυτό με την εθνικότητα του Μπατιστούτα, που είναι Αργεντινός και ως εκ τούτου δεν είναι κατάλληλος για υποψηφιότητα, αν και τον Οκτώβριο του 2016 χρίστηκε «γιος της Φλωρεντίας» με την απονομή της επίτιμης υπηκοότητας. Ο «Batigol» έχει ξεκινήσει ιδιωτικά τις διαδικασίες απόκτησης ιθαγένειας πριν από λίγους μήνες και θα μπορούσε να είναι Ιταλός πολίτης στις αρχές του 2024. Η επιβεβαίωση θα πρέπει να έρθει από τον ίδιο, ο οποίος είχε ήδη προσπαθήσει στο παρελθόν χωρίς επιτυχία.

Κάποιοι παραδέχονται ότι η ιδέα έχει διαδοθεί σε ορισμένους κύκλους και ίσως έχει πάρει δυσανάλογες διαστάσεις δεδομένου του διαμετρήματος του προσώπου. Για το λόγο αυτό ίσως το κάλεσμα για δημαρχεία να είναι υπερβολικό, ενώ στις λίστες το όνομά του θα μπορούσε να συγκεντρώσει αρκετές ψήφους.

Άλλα ονόματα

Τα ιταλικά Μέσα εκτιμούν ότι μόνο η Φόρτσα Ιτάλια και η Λέγκα μπορούν να προσεγγίσουν τον Μπατιστούτα. Στην κεντροδεξιά πάντα άρεσε η ιδέα ενός υποψηφίου πολίτη και, δεν αποτελεί έκπληξη, ήδη τους τελευταίους μήνες η σημερινή αντιπολίτευση της πόλης είχε επαφές με ηγετικές προσωπικότητες της πόλης, από τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λεονάρντο Μπαζιλίκι έως τον επικεφαλής του ιδρύματος Crf, Λουίτζι Σαλβαντόρι, μέχρι τη δημοσιογράφο Τσεζάρα Μπουοναμίτσι. Μόνο στις αρχές Ιουλίου αναφέρεται ότι έγιναν οι πρώτες επαφές με τον Μπατιστούτα,

Οι κεντροδεξιοί ίσως αντλούν κουράγιο για την υποψηφιότητα του αργεντινού από το γεγονός ότι σημερινός δήμαρχος της Βερόνα είναι ο Νταμιάνο Τομάζι, πρώην σημαία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ρόμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter