Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Αποφασισμένος άσχετα με την αποφάση

Ιταλία: Ο Μπερλουσκόνι θέλει να επιστρέψει στην πολιτική - Δίκη για ν' αποκτήσει και πάλι το δικαίωμα του εκλέγεσθαι

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί λίγο μετά τις εννέα η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Στρασβούργο, με αντικείμενο την προσφυγή του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ζητεί να του δοθεί και πάλι το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπερλουσκόνι βάσει της ιταλικής νομοθεσίας δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές για συνολικό διάστημα έξι ετών λόγω της οριστικής καταδίκης του από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας για φορολογική απάτη. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι υπογραμμίζουν όμως ότι ο συγκεκριμένος νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται με αναδρομική ισχύ.

Στόχος του ιδρυτή και επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια είναι να καταφέρει να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης 'Ανοιξης. Οι περισσότεροι αναλυτές πάντως τονίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να τα καταφέρει από την στιγμή που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μπορεί να εκδώσει την απόφασή του ακόμη και σε δέκα μήνες.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει κάνει γνωστό ότι θα λάβει ενεργά μέρος στην προεκλογική εκστρατεία, ενώ όπως έχει διαρρεύσει είναι πιθανό να αναγράφεται και το επώνυμό του στο ψηφοδέλτιο της Φόρτσα Ιτάλια. «Θα παραμείνω πάντα στο πολιτικό πεδίο, όποια και αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπερλουσκόνι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.