Ιταλία: Ο Ντράγκι άλλαξε γνώμη και δεν κάνει 2η δόση με AstraZeneca

Ιταλία: Ο Ντράγκι άλλαξε γνώμη και δεν κάνει 2η δόση με AstraZeneca

Η δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορoνοϊό πρόκειται να χορηγηθεί στον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, όμως όπως ανακοίνωσε ο ίδιος δεν θα λάβει το Astrazeneca, αλλά διαφορετικό σκεύασμα.

Ο κ. Ντράγκι ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι πρόκειται να του χορηγηθεί η δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, με την λεγόμενη «μεικτή μέθοδο». Η πρώτη δόση του είχε χορηγηθεί με Astrazeneca.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επανάλαβε ότι βάσει των τελευταίων αποφάσεων της κυβέρνησής του και της επιτροπής επιστημόνων που την συμβουλεύει, το εμβόλιο Astrazeneca πρέπει να χορηγείται, πλέον, μόνον σε πολίτες 60 ετών και άνω.

Οι πολίτες μικρότερης ηλικίας που θέλουν να λάβουν και την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, με σκεύασμα της Astrazeneca, θα πρέπει να εξασφαλίσουν την άδεια του γιατρού τους και να υπογράψουν δήλωση με την οποία δηλώνουν ότι έχουν πληροφορηθεί αναλυτικά, σχετικά με την επιλογή τους.

Ο Μάριο Ντράγκι, πάντως, θέλησε και πάλι να υπογραμμίσει ότι η μέθοδος του λεγόμενου «μεικτού εμβολιασμού», είναι απόλυτα ασφαλής και ότι οι Ιταλοί και ξένοι κάτοικοι της χώρας πρέπει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους.

Προτεραιότητα στην φάση αυτή, είπε, είναι να πεισθούν 2,5 εκατομμύρια πολίτες άνω των εξήντα ετών που μέχρι τώρα δεν θέλησαν να εμβολιαστούν, να το ξανασκεφθούν και να αποκτήσουν ασπίδα προστασίας, κατά του covid 19.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter