Ιταλία: Ο Ντράγκι σκέφτεται να θέσει εκτός νόμου τους φασίστες της Forza Nuova

Ιταλία: Ο Ντράγκι σκέφτεται να θέσει εκτός νόμου τους φασίστες της Forza Nuova
Η φασιστική οργάνωση Forza Nuova στους δρόμους της Ιταλίας

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσει εκτός νόμου μέσω κυβερνητικού διατάγματος την νεοφασιστική οργάνωση Forza Nuova.

H είδηση έρχεται μετά την συνάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Εργατικής Ομοσπονδίας, Μαουρίτσιο Λαντίνι. Η συνάντηση των δύο πραγματοποιείται μετά την επίθεση των Φασιστών της Forza Nuova στα γραφεία του Συνδικάτου στη Ρώμη.

Ο Λαντίνι αναμένει από τον Ντράγκι το Σάββατο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης του Συνδικάτου να ζητήσει ένα «μέτρο για την διάλυση των πολιτικών δυνάμεων που αναφέρονται στον φασισμό, όπως προσφέρεται από το Σύνταγμα». Ο Ντράγκι δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει «καμία ανοχή στον εκφοβισμό και στην βία» και αφήνει το θέμα ανοιχτό.

Ο Ντράγκι ανοίγοντας της πόρτες στον πρόεδρο του Συνδικάτου πραγματοποιεί ένα άνοιγμα στην Αριστερά, επιχειρώντας να αποδυναμώσει τη Δεξιά πτέρυγα, απομονώνοντας την βίαιη δράση των Φασιστών, ενόσω εμφανίζεται ως εγγυητής της σταθερότητας και της ομαλότητας.

Οι κίνδυνοι για τον «Σούπερ Μάριο» είναι αρκετοί. Καταρχάς η Λίγκα του Ματέο Σαλβίνι έχει τοποθετηθεί εναντίον της έκδοσης ενός κυβερνητικού διατάγματος. Ο Σαλβίνι κάνει «πλάτες» στους Φασίστες διότι υπάρχουν ιδεολογικές συγγένειες ενώ αντλείται και ένα σημαντικό μέρος της εκλογικής του απήχησης από αυτή την δεξαμενή ψηφοφόρων. Επίσης, ο Ντράγκι φοβάται μία έξαρση της βίας στους δρόμους των Ιταλικών πόλεων, η οποία ενδεχομένως να έχει προκληθεί και επιταχυνθεί από το διάταγμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νομικό οπλοστάσιο που δίνει τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό της Ιταλίας να θέσει εκτός νόμου την Forza Nuova υπάρχει από το 1952. Ο νόμος προβλέπει την απαγόρευση κινημάτων και κομμάτων που χρησιμοποιούν την βία ως «μέθοδο πολιτικής πάλης» ή «δυσφημούν την δημοκρατία, τους θεσμούς και τις αξίες της Αντίστασης». Ωστόσο ο νόμος αυτός δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ από πρωθυπουργό. Μόνο το 1973 χρησιμοποιήθηκε από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών Πάολο Εμίλιο Ταβιάνι, όπου και τέθηκε εκτός νόμου η οργάνωση Ordine Nuovo.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter