Ιταλία: Οι δυσοίωνες προβλέψεις της κυβέρνησης για την ύφεση που πλησιάζει λόγω του κορονοϊού

Ιταλία: Οι δυσοίωνες προβλέψεις της κυβέρνησης για την ύφεση που πλησιάζει λόγω του κορονοϊού

Οι προβλέψεις της ιταλικής κυβέρνησης σχετικά με την οικονομική κρίση _x000D_
που προκλήθηκε από την επιδημία του κορονοϊού περιέχονται στο επίσημο _x000D_
«κείμενο οικονομικού και χρηματιστικού προγραμματισμού», το οποίο _x000D_
εγκρίθηκε σήμερα κατά το υπουργικό συμβούλιο στο κυβερνητικό μέγαρο _x000D_
Παλάτσο Κίτζι.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία, η ζήτηση θα μειωθεί στην Ιταλία κατά 7,2% και οι επενδύσεις κατά 12,3%. Παράλληλα, οι ιταλικές εξαγωγές θα περιοριστούν κατά 14,4% σε σχέση με το 2019, και οι εισαγωγές κατά 13,5%, όπως είχε συμβεί και με την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας.

Το ΑΕΠ της χώρας αναμένεται φέτος να παρουσιάσει μείωση 8%, η σχέση ελλείμματος – ΑΕΠ να αγγίξει το 10,4% και η σχέση δημόσιου χρέους – AΕΠ το 155,7%. Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε κατέστησε σαφές ότι το δημόσιο έλλειμμα, λόγω των δαπανών της υγειονομικής κρίσης, θα αυξηθεί κατά 55 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τους αρχικούς στόχους, ποσό στο οποίο πρέπει να προστεθούν άλλα τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να παρασχεθούν οι κρατικές εγγυήσεις, για να μπορέσουν να λάβουν τα αναγκαία δάνεια οι επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της επιδημίας, το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας τονίζει ότι τα κρούσματα παρουσιάζουν σαφώς μείωση σε όλη την χώρα, αλλά συνιστά μεγάλη προσοχή σε ό,τι αφορά την λεγόμενη «φάση δυο», με την βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα.

«Διαφορετικά, λένε οι επιστήμονες του ινστιτούτου, ο δείκτης μετάδοσης του ιού μπορεί να ξαναρχίσει την ανοδική του πορεία, μέσα σε μόλις δυο εβδομάδες». Από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ξαναρχίσει να λειτουργεί μέρος των επιχειρήσεων, όπως εκείνες του κατασκευαστικού τομέα, ενώ η επίσημη έξοδος από τους μέχρι τώρα αυστηρούς περιορισμούς έχει οριστεί για τις 4 Μαΐου.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter