Ιταλία: Οι επιστήμονες δίνουν πιθανότητες σε νέα τοπικά lockdown

Ιταλία: Οι επιστήμονες δίνουν πιθανότητες σε νέα τοπικά lockdown

«Μοιάζει απίθανο ένα δεύτερο lockdown σε όλη τη χώρα, αλλά σε τοπικό επίπεδο μπορεί να καταστεί αναπόφευκτο ως απόφαση, εάν η κατάσταση δεν παραμείνει υπό έλεγχο», σημειώνουν μέλη της επιτροπής για τον Covid-19 που συμβουλεύουν την κυβέρνηση.

Παράλληλα, οι επιστήμονες τονίζουν ότι ο μέσος όρος τετρακοσίων νέων κρουσμάτων την ημέρα, δείχνει ότι ο κορονοϊός συνεχίζει να κυκλοφορεί σε όλη την Ιταλία. 

Η περιφερειάρχης Καλαβρίας υπέγραψε απόφαση με την οποία ορίζεται το κλείσιμο των κλαμπ μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου. Η απαγόρευση ισχύει για όλους τους ανοικτούς και κλειστούς χώρους στους οποίους ντόπιοι και τουρίστες πηγαίνουν για χορό. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη ακολουθώντας τις συστάσεις της κυβέρνησης Κόντε και σε συνεννόηση με τον Ιταλό υπουργό υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Σε ό,τι αφορά την περιφέρεια της Απουλίας, ο επιδημιολόγος Πιερλουίτζι Λοπάλκο δήλωσε ότι τα κρούσματα που σημειώθηκαν τον Ιούλιο και τις πρώτες δυο εβδομάδες του Αυγούστου στην περιοχή αυτή, δείχνουν ότι «πρόκειται για την αρχή ενός δεύτερου κύματος». 

Παράλληλα, όμως, ο Λοπάλκο θεωρεί ότι, με τα κατάλληλα μέτρα και αντανακλαστικά, η κατάσταση μπορεί ακόμη να παραμείνει υπό έλεγχο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter