Ιταλία: Όταν ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Λορέντσο Φοντάνα έστελνε χαιρετισμό στη Χρυσή Αυγή

Ιταλία: Όταν ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Λορέντσο Φοντάνα έστελνε χαιρετισμό στη Χρυσή Αυγή

Ο Λορέντσο Φοντάνα αναδείχθηκε το πρωί της Παρασκευής νέος πρόεδρος της Βουλής, μετά από τέσσερις άκαρπες ψηφοφορίες και πολιτικά παιχνίδια ανάμεσα στα ακροδεξιά κόμματα που αναδείχθηκαν σε κυρίαρχη δύναμη στις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου. Ο Φοντάνα το 2016 είχε στείλει χαιρετισμό στη Χρυσή Αυγή, τα μέλη της οποίας χαρακτήριζε «μαχητές».

Το περιστατικό θύμισε μέσω του λογαριασμού του ο πρόεδρος του κεντρώου κόμματος της Δράσης (Azione), Κάρλο Καλέντα, λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία. «Το 2016 ο χαιρετισμός του Λορέντσο Φοντάνα στο συνέδριο της Χρυσής Αυγής, του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος, το οποίο το 2020 χαρακτηρίσθηκε εγκληματική οργάνωση από το εφετείο της Αθήνας», έγραψε, αναρτώντας και το σχετικό βίντεο.

Στο μήνυμά του, ο Φοντάνα απευθυνόμενος στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σημείωσε τα εξής: «Με ευχαρίστηση στέλνω το χαιρετισμό μου στους φίλους της Χρυσής Αυγής, για το συνέδριό τους. Στις δύσκολες αυτές στιγμές για την Ευρώπη, η συμβολή σας θα είναι καθοριστική. Η Ευρώπη δεν μπορεί να στερηθεί την Ελλάδα, η Ελλάδα είναι ο φάρος της κλασικής Ευρώπης που αγαπάμε και θέλουμε να αναστηθεί από τις στάχτες της. Είναι μια δύσκολη στιγμή, πρέπει να δώσουμε μάχη και ξέρω ότι εσείς είστε μαχητές. Μαζί, είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε νέα ώθηση σε αυτή την Ευρώπη, ώστε να ξαναγίνει αυτό που ήταν, ένας φάρος πολιτισμού. Σας χαιρετώ όλους»

Ο 42χρονος Φοντάνα, μέλος της Λέγκας του Βορρά υπό το Ματέο Σαλβίνι, είναι ένας κλασικός ακροδεξιός πολιτικός που έχει κατά καιρούς εκφραστεί θετικά για μια σειρά προσώπων συντηρητικής ιδεολογίας, από τον Πούτιν μέχρι την Λεπέν, ενώ δεν ντρέπεται να εκφραστεί αρνητικά για οποιαδήποτε αναφορά σε δικαιώματα γυναικών και μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Μάλιστα, την Πέμπτη αναρτήθηκε πανό στη Βουλή εναντίον του, που έγραφε: «Όχι σε έναν ομοφοβικό, φιλοπουτινικό πρόεδρο».

Ο Φοντάνα δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Σαλβίνι για τη θέση του προέδρου, καθώς προκρίθηκε ο Ρικάρντο Μολινάρι, ο οποίος όμως δεν ψηφίστηκε από τα κόμματα της Δεξιάς την Πέμπτη, με αποτέλεσμα η ψηφοφορία να επεκταθεί και την Παρασκευή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter