Ιταλία: Θύμα του κορονοϊού κι ο ιδρυτής του οίκου πολυτελών παπουτσιών Sergio Rossi

Ιταλία: Θύμα του κορονοϊού κι ο ιδρυτής του οίκου πολυτελών παπουτσιών Sergio Rossi

Ο Σέρτζο Ρόσι, ιδρυτής της ομώνυμης μάρκας πολυτελών παπουτσιών Sergio Rossi, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών μετά τη νόσησή του από κορονοϊό, ανακοινώθηκε σήμερα από τη δημαρχία της γενέτειράς του κοντά στην Τσεζένα, στη βόρειο Ιταλία, όπου νοσηλεύθηκε επί μακρό χρονικό διάστημα.

«Είναι μιά τεράστια απώλεια για την κοινότητά μας», δήλωσε στο Facebook, η δήμαρχος του Σαν Μάουρο Πάσκολι, Λουτσάνα Γκαρμπούλια, υπογραμμίζοντας πως «ο μεγάλος τούτος επιχειρηματίας έδωσε δουλειά» σε τόσους κατοίκους της γενέτειράς του, όπου το 1951 είχε πρωτανοίξει τη γραμμή παραγωγής του.

Στο βίντεο που ανάρτησε η δήμαρχος τονίζει πως «θλίβεται για τον τρόπο που μας άφησε» κι εκφράζει επίσης τη λύπη της που λόγω των μέτρων περιορισμού μετακίνησης που ισχύουν στην πόλη, «δεν μπορούμε να του αποδώσουμε τις τιμές» που του πρέπουν στην κηδεία του. Μολαταύτα, η πόλη κήρυξε την προσεχή Κυριακή ως ημέρα πένθους στη μνήμη του.

Το 1999, η Gucci Group –μέσω του τμήματος Luxe της PPR, που αργότερα έγινε Kering– είχε εξαγοράσει το 70% της μάρκας Sergio Rossi για περίπου 96 εκατ. δολάρια και στη συνέχεια εξαγόρασε κι από την οικογένεια Ρόσι το υπόλοιπο 30% των μετοχών της το 2005. Το 2015 ο γαλλικός γίγαντας μόδας παραχώρησε την κυριότητα στον επενδυτικό όμιλο Investindustrial του Ιταλού επιχειρηματία Αντρέα Μπονόμι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter