Iταλία: Πάνω από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη Λαμπεντούζα σε ένα 24ωρο

Iταλία: Πάνω από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη Λαμπεντούζα σε ένα 24ωρο

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στο μικρό νησί της Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας, έφτασαν πάνω από δυο χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Συνολικά, οι αφίξεις πλεούμενων και οι επιχειρήσεις διάσωσης ξεπέρασαν τις σαράντα. Έσπευσαν σε βοήθεια ταχύπλοα της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, του λιμενικού και σκάφη μη κυβερνητικών οργανισμών.

Πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν στην Ιταλία τις τελευταίες δυο ημέρες, προέρχονται από το Καμερούν, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Γουινέα και τον Νίγηρα. Παράλληλα, συνεχίζουν να παρουσιάζουν διαρκή αύξηση και οι αφίξεις «απελπισμένων της θάλασσας» από την Τυνησία. Το κέντρο πρώτης υποδοχής της Λαμπεντούζα, από χθες είναι και πάλι υπερπλήρες.

Νέο ναυάγιο με 34 αγνοούμενους ανοιχτά της Τυνησίας

Τριάντα τέσσερις μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής αγνοούνται μετά το ναυάγιο χθες Παρασκευή του σκάφους στο οποίο επέβαιναν στα ανοικτά της Τυνησίας, επεσήμανε εκπρόσωπος δικαστηρίου.

Το σκάφος, που αναχώρησε την Πέμπτη από την περιοχή Σφαξ με κατεύθυνση τις ιταλικές ακτές, μετέφερε 38 ανθρώπους, εκ των οποίων τέσσερις διασώθηκαν, διευκρίνισε ο Φάουζι Μασμούντι εκπρόσωπος του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου της Σφαξ, που έχει αναλάβει την έρευνα για το συμβάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλοι οι μετανάστες που επέβαιναν στο σκάφος ήταν πολίτες χωρών της υποσαχάριας Αφρικής, μια κοινότητα που βρέθηκε στο στόχαστρο του προέδρου της Τυνησίας Καΐς Σαγέντ πριν μερικές εβδομάδες.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter