Ιταλία: Πάνω από 20.000 νέα κρούσματα – Αύξηση του ποσοστού των θετικών τεστ

Ιταλία: Πάνω από 20.000 νέα κρούσματα – Αύξηση του ποσοστού των θετικών τεστ

Σε ανησυχητικά, υψηλά επίπεδα παραμένουν σήμερα τα περιστατικά κορονοϊού στην Ιταλία, ενώ αυξάνεται το ποσοστό των θετικών τεστ. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην χώρα καταγράφηκαν 20.499 νέα περιστατικά Covid-19, και 253 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 325.4040 διαγνωστικά τεστ, το 6,3% από τα οποία ήταν θετικό. Χθες, το σχετικό ποσοστό ήταν 5,6%. Τα κρούσματα, κατά την χθεσινή ημέρα, ήταν 19.886, με 308 νεκρούς.

Σε ότι αφορά τους ασθενείς που βρίσκονται στις ΜΕΘ της χώρας, είναι 26 περισσότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 35 περισσότεροι. Οι πολίτες που έχουν λάβει και τις δυο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού, έως τώρα στην Ιταλία είναι 1.370.373.

Ο Τζάνι Ρέτσα, υπεύθυνος του τομέα πρόληψης του ιταλικού υπουργείου Υγείας τόνισε, τέλος, ότι «όπου καταγράφεται μεγάλη παρουσία της βρετανικής παραλλαγής και στις περιοχές με νέες εστίες, η απόφαση για ολική διακοπή της διδασκαλίας στις σχολικές αίθουσες, όσο και αν είναι επώδυνη, θα πρέπει οπωσδήποτε να ληφθεί υπόψη».

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter