Ιταλία: Πάνω από 20.000 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο

Ιταλία: Πάνω από 20.000 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 20.884 κρούσματα κορονοϊού και 347 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 358.884 διαγνωστικά τεστ, το 5,8% των οποίων ήταν θετικό. Από την αρχή της πανδημίας, στη χώρα έχασαν την ζωή τους 98.635 άνθρωποι.

Ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Μπρέσια, στην Λομβαρδία, όπου σήμερα οι μολύνσεις έφτασαν τις 1.325.Ο Γκουίντο Μπερτολάζο, σύμβουλός του περιφερειάρχη της Λομβαρδίας και πρώην επικεφαλής της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε σήμερα ότι κατά την άποψή του, σύντομα όλη η Ιταλία πρόκειται να μετατραπεί σε μια μεγάλη «κόκκινη ζώνη», με αύξηση των απαγορεύσεων και περιορισμών, λόγω της όλο και μεγαλύτερης μετάδοσης των παραλλαγών της covid 19.

Σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα, στις ΜΕΘ της χώρας βρίσκονται 84 περισσότεροι ασθενείς και 193 περισσότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Σύμφωνα με τον Τύπο, από σειρά συναντήσεων των ιταλικών φαρμακοβιομηχανιών με την κυβέρνηση Ντράγκι, προέκυψε ότι από το τέλος του καλοκαιριού στη χώρα θα μπορούσε να ξεκινήσει η παραγωγή μέρους των εμβολίων που έχουν ήδη λάβει την απαιτούμενη άδεια από τις ευρωπαϊκές αρχές.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter