Ιταλία: Παρά τη χορήγηση 100.000 δόσεων εμβολίου ανά 24ωρο, τα κρούσματα αυξάνονται

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, στην χώρα τις τελευταίες τρεις ημέρες χορηγήθηκαν στους πολίτες κατά μέσο όρο πάνω από εκατό χιλιάδες δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού.

«Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid 19 σημειώνει ενθαρρυντική αύξηση του ρυθμού της», δήλωσε ο ειδικός επίτροπος αρμόδιος για την καταπολέμηση της πανδημίας, Ντομένικο Αρκούρι.

Παράλληλα υπάρχουν όμως και λόγοι ανησυχίας: σύμφωνα με τα στοιχεία του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe, μετά από τέσσερις εβδομάδες κατά τις οποίες η κατάσταση ήταν σταθερή, τις τελευταίες επτά ημέρες τα κρούσματα σε όλη την χώρα σημείωσαν αύξηση 10%.

Οι υπεύθυνοι του ιδρύματος Gimbe τονίζουν ότι «το στοιχείο αυτό δείχνει ότι πρέπει να λαμβάνονται άμεσα μέτρα και νέοι περιορισμοί, στις περιοχές όπου οι μολύνσεις παρουσιάζουν ξαφνική αύξηση», διότι «η όποια καθυστέρηση μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη».

Σύμφωνα με πηγές της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια, τέλος, είναι πιθανό να αποφασιστεί αυστηροποίηση των μέτρων για την ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια, στην οποία σημειώνει διαρκή αύξηση το ποσοστό κρουσμάτων της βρετανικής παραλλαγής του κορονοϊού.

Την ερχόμενη εβδομάδα κατά συνέπεια, όπως ήδη συνέβη στην πόλη Ίμολα, μπορεί να αποφασιστεί το υποχρεωτικό κλείσιμο όλων των σχολείων και η συνέχιση λειτουργίας μόνον των εμπορικών καταστημάτων που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader