Ιταλία: Πέθανε η Ραφαέλα Καρά

Ιταλία: Πέθανε η Ραφαέλα Καρά

Σε ηλικία 78 ετών πέθανε η γνωστή Ιταλίδα τραγουδίστρια, χορεύτρια, ηθοποιός και παρουσιάστρια Ραφαέλα Καρά μετά από μια ασθένεια που – όπως είπε ο πρώην σύντροφός της, Sergio Japino – «για αρκετό καιρό είχε επιτεθεί στο μικρό της αλλά γεμάτο ενέργεια σώμα».

Η Ραφαέλα Ρομπέρτα Πελόνι, ευρύτερα γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ραφαέλα Καρά (ιταλ.: Raffaella Carrà), διέπρεψε σαν παρουσιάστρια, τραγουδίστρια και ηθοποιός γεννημένη στις 18 Ιουνίου 1943 στην Μπολόνια της Ιταλίας.

Η Καρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως παρουσιάστρια μουσικοχορευτικών εκπομπών τόσο στην πατρίδα της, την Ιταλία, όσο και στην Ισπανία και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 30 κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, ενώ έχει ηχογραφήσει πολλά τραγούδια, ανάμεσα τους, το “Tuca Tuca”, το οποίο έγραψε για τον άντρα που αγάπησε, το “Tanti Auguri” (“Best Wishes”) και φυσικά το “A far l’amore comincia tu”, το οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία και ηχογραφήθηκε και σε αγγλική version με τίτλο “Do It, Do It Again”.

H Καρά έχει πρωταγωνιστήσει επίσης στην ταινία Το Εξπρές του φον Ράιαν (Von Ryan’s Express) (1965) με τον Φρανκ Σινάτρα και τον Τρέβορ Χάουαρντ.

Δισκογραφία

Liebelei (1977)
Raffaella (1978)
Raffaella Carrà (1978)
Applauso (1979)
Latino (1980)
Raffaella Carrà ’82 (1982)
Fatalitá (1984)
Raffaella (1984)

Έγινε ιδιαίτερα γνωστή στη χώρα μας τη δεκαετία του’70 με το τραγούδι της «A far l’amore comincia tu»:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter