Ιταλία: Σάλος με τη σεξιστική αγγελία για δουλειά που ζητούσε φωτογραφίες με μαγιό

Ιταλία: Σάλος με τη σεξιστική αγγελία για δουλειά που ζητούσε φωτογραφίες με μαγιό

Την διενέργεια έρευνας με αφορμή μια σεξιστική αγγελία ξεκίνησε το υπουργείο Εργασίας της Ιταλίας για τη θέση ρεσεψιονίστ στην οποία η εταιρεία ζητούσε αποκλειστικά γυναίκα ηλικίας κάτω των 30 ετών, ενώ ήθελε να της αποσταλούν από τις υποψήφιες για τη θέση φωτογραφίες τους με μαγιό.

«Ζητάμε να στείλετε μια ολόσωμη φωτογραφία με μαγιό ή κάτι παρόμοιο», συνέχιζε να ζητάει η αγγελία για τη δουλειά των 500 ευρώ το μήνα. Η φράση αυτή που προκάλεσε αντιδράσεις αφαιρέθηκε αργότερα, σύμφωνα με τον Guardian και η αγγελία αναδημοσιεύτηκε, όμως ένα στιγμιότυπο οθόνης κοινοποιήθηκε μαζικά στα social media, προκαλώντας οργή.

 

Τι απαντά η εταιρεία

Η εταιρεία, η οποία εδρεύει στη Νάπολη, είπε στα ιταλικά ΜΜΕ ότι το αίτημα για φωτογραφία με μαγιό ήταν «ακατάλληλο» και αποτέλεσμα «απλής απόσπασης της προσοχής» του «άπειρου εργάτη» που δημιούργησε τη διαφήμιση και «δεν είχε καταλάβει την πολιτική της εταιρείας για την ισότητα των φύλων».

Έρευνα από το υπουργείο Εργασίας

Ο υπουργός Εργασίας, Αντρέα Ορλάντο, ζήτησε από τους επιθεωρητές να διερευνήσουν την υπόθεση.

«Το πρόβλημα του σεξισμού παραμένει… χρειάζεται να γίνει πολύ περισσότερη δουλειά για την ισότητα των φύλων», είπε η Μαρκιάνι. «Υπάρχουν τόσα πολλά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ειδικά σε μια πόλη όπως η Νάπολη, η οποία έχει πολύ χαμηλό ποσοστό γυναικών στην απασχόληση».

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ από το 2019, λιγότερες από τις μισές Ιταλίδες σε ηλικία να εργαστούν ήταν σε θέσεις εργασίας. Η κατάσταση επιδεινώθηκε από την πανδημία του κορονοϊού, με τις γυναίκες να επηρεάζονται δυσανάλογα από την απώλεια θέσεων εργασίας.

Πολλές γυναίκες αναγκάζονται να παραιτηθούν αφού μείνουν έγκυες, με την έλλειψη οικονομικά προσιτών εγκαταστάσεων παιδικής μέριμνας και τις άκαμπτες συνθήκες εργασίας να είναι μεταξύ των βασικών αιτιών που δεν υπάρχει ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Ο σεξισμός είναι επίσης διαδεδομένος σε διαφημίσεις που συναντώνται σε πινακίδες σε όλη την Ιταλία, με αποτέλεσμα τη Γερουσία να απαγορεύσει πέρυσι τις διαφημίσεις στους δρόμους και τα μέσα μεταφοράς που θεωρούνται σεξιστικές ή μεροληπτικές.

Μυστικά & Documento

22/05/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter