Ιταλία: Σε εφαρμογή η «Επιχείρηση Θερμοστάτης» για εξοικονόμηση ενέργειας στον κλιματισμό

Ιταλία: Σε εφαρμογή η «Επιχείρηση Θερμοστάτης» για εξοικονόμηση ενέργειας στον κλιματισμό

Οι Ιταλοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την προοπτική ενός καυτού καλοκαιριού καθώς αναμένεται να μειωθεί ο κλιματισμός στα δημόσια κτίρια για εξοικονόμηση ενέργειας, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να απεξαρτηθεί από το ρωσικό αέριο.

Η πρωτοβουλία για τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας, που ονομάζεται «Επιχείρηση Θερμοστάτης», έρχεται καθώς δύο Ιταλοί υπουργοί ταξιδεύουν στη Δημοκρατία του Κονγκό και την Αγκόλα την Τετάρτη σε αναζήτηση εναλλακτικών πηγών φυσικού αερίου, ώστε να απομακρυνθεί από τη Ρωσία, από όπου η Ιταλία εισάγει περίπου το 45% του φυσικού της αερίου.

Τα συστήματα κλιματισμού θα ρυθμιστούν ώστε να διατηρούν σταθερά τη θερμοκρασία στους 25-27 βαθμούς Κελσίου κατά τους θερμότερους μήνες του έτους. Επίσης, το χειμώνα οι αίθουσες δεν θα θερμαίνονται περισσότερο από 19-21 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με τους κανόνες που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ από τις αρχές Μαΐου έως τα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου.

Η απενεργοποίηση των συστημάτων κλιματισμού και θέρμανσης ως έναν από τους τρόπους με τους οποίους η Ιταλία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας ήταν μια πρόταση του ίδιου του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, που έθεσε τους Ιταλούς στις αρχές του μήνα προ ενός αμείλικτου διλήμματος: «Θέλουμε να έχουμε ειρήνη ή θέλουμε να έχουμε ανοιχτό τον κλιματισμό;».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter