Ιταλία: Σήμα για σκληρή αντιπροσφυγική γραμμή από Σαλβίνι

Ιταλία: Σήμα για σκληρή αντιπροσφυγική γραμμή από Σαλβίνι

«Θα γίνουμε και πάλι μια χώρα η οποία καταφέρνει να επιβάλει τον σεβασμό των συνόρων της», είπε ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, δίνοντας το περίγραμμα των προθέσεων της νέας ιταλικής κυβέρνησης με επικεφαλής την ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι και επιβεβαιώνοντας πως η τελευταία σκοπεύει να υιοθετήσει σκληρή αντιπροσφυγική πολιτική.

«Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ανταλλάξαμε λίγα λόγια με τους νέους υπουργούς Εσωτερικών, Πιαντεντόζι, και Εξωτερικών, Ταγιάνι. Το θέμα είναι ότι πρέπει να σώσουμε ζωές, ως κύρια προτεραιότητα, αλλά δεν είναι δυνατόν όλα τα πλοία του κόσμου να φτάνουν στην Ιταλία», υπογράμμισε ακόμη ο Σαλβίνι.

Υπενθυμίζεται ότι, αρχικά, ο ιταλικός Τύπος είχε υπογραμμίσει ότι ο Ματέο Σαλβίνι δεν θα είχε στην αρμοδιότητά του τα λιμάνια της χώρας και γενικότερα τη διαχείριση του μεταναστευτικού. Μετά την συγκρότηση της κυβέρνησης Μελόνι, όμως, οι κινήσεις του δείχνουν ότι θέλει να καταφέρει να συμπεριληφθεί στις αρμοδιότητές του η εποπτεία των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Η νέα κυβέρνηση και οι εύθραυστες ισορροπίες

Ιταλία: Ορκίστηκε η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι ορκίσθηκε

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter